The Voice Kids laat kinderen digitaal ‘Voicies’ sparen

De populaire talentenjacht The Voice Kids laat kinderen digitaal 'Voicies' sparen in ruil voor prijzen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

The Voice KidsSpaaracties en kinderen zijn vaak een gouden combinatie. Dat weten supermarkten maar al te goed. Spaaracties voor voetbalplaatjes, wuppies en andere hebbedingetjes bleken in het verleden een groot succes, niet alleen bij kinderen trouwens. In de strijd om de interactie met de kijker speelt RTL hier handig op in door een digitale spaaractie te koppelen aan de populaire talentenjacht The Voice Kids, die vanavond weer van start gaat. Met de gratis The Voice Kids-app kun je tijdens de televisie-uitzending, op de website en via Facebook en Twitter digitale plaatjes sparen, zogeheten ‘Voicies’.

Om Voicies te kunnen scannen heeft RTL gekozen voor QR-codes, een uniek plaatje waaraan een link of andere informatie gekoppeld kan worden. De app bevat een ingebouwde QR code-scanner om deze te kunnen uitlezen. De QR-codes verschijnen niet alleen op de website en via sociale media, maar ook tijdens de televisie-uitzending. Bereid je er dus maar vast op voor dat je kroost met een iPhone voor de tv staat te zwaaien. Een volle spaarkaart bestaat uit twaalf deelplaatjes die afzonderlijk gespaard kunnen worden.

The Voice Kids - spaarkaartThe Voice Kids - Trophy Room

Zoals met alle spaaracties heb je natuurlijk nooit de plaatjes die jij wil. Met de app kun je daarom ook plaatjes met je vrienden ruilen. Om de exclusiviteit en het behaalde resultaat nog wat meer te benadrukken, kan je volle spaarkaarten in de zogeheten Trophy Room plaatsen of meteen inleveren om kans te maken op verschillende prijzen variërend van kledingadvies van sponsor WE, tablets en smartphones en zelfs drie dagen Disneyland Parijs.

Hoewel de app gericht is op kinderen, wordt uit de voorwaarden wel duidelijk dat je minimaal 16 jaar moet zijn om te kunnen meedoen. Dit heeft te maken met de Nederlandse wetgeving voor kansspelen. Bovendien moeten gebruikers zichzelf registreren met een RTL ID om kans te kunnen maken op de prijzen.

The Voice Kids begint vrijdag alweer aan het derde seizoen. In de talentenjacht kunnen kinderen in de leeftijd van 8 t/m 15 jaar ‘blind’ auditeren voor het vierkoppige team van coaches: Marco Borsato, Angela Groothuizen en Nick & Simon. Het derde seizoen van The Voice Kids is vanavond vanaf 20:30 uur te zien op RTL 4.

Downloaden: The Voice Kids (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2013, 12:37
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerp televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.