The Sims FreePlay: gratis volledige De Sims op de iPhone

The Sims FreePlay is de volledige versie van De Sims voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het spel is gratis te downloaden, maar als je snel huizen wilt verbouwen en je dorp wilt uitbreiden, kan je de betalen voor in-game geld.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

The Sims FreePlay iPhone iPod touch iPadTotaal onverwacht heeft gamesuitgever EA een gratis versie van haar populaire De Sims-franchise uitgebracht op de iPhone, iPod touch en iPad. In The Sims FreePlay bouw je langzaam een dorp op met maximaal 16 Sims in verschillende huizen. Als je ervoor zorgt dat de virtuele personages gelukkig worden, krijg je meer punten en kan je hun woningen uitbreiden en aankleden. Zo richt je naar verloop van tijd een dorp in zoals jij dat wilt. The Sims FreePlay kost niks om te spelen, maar je mag naar de portemonnee grijpen als je sneller aan dingen wil toekomen.

In het begin maak je een personage aan dat de bewoner van je eerste huis wordt. Je kan hem of haar willekeurig laten samenstellen, waarna de computer de persoonlijkheid, het uiterlijk en de kleding bepaalt. Je kan het personage echter ook geheel naar je eigen hand zetten en hem een naam meegeven. Daarna krijg je de eerste opdrachten in en om je woning. Je moet bijvoorbeeld je hond knuffelen, naar de wc gaan en je handen wassen. Dat klinkt truttig, maar het zijn punten die helpen om je Sim gelukkig te maken: hygiëne, beweging, rust, eten, stoelgang en persoonlijke aandacht. The Sims FreePlay dorpjeAls een Sim gelukkiger is, levert hij meer virtueel geld op. Het trucje is dus dat je regelmatig naar het spel terugkeert om je dorpsbewoners te onderhouden. Andere manieren om geld te verdienen zijn het innen van de huur, honden laten graven in de tuin en groenten in moestuintjes verbouwen. Daarvoor teert het spel op hetzelfde dagritme als het onze. Speel je het ‘s avonds, dan is het in het spel ook donker. Door je Sims te laten slapen voordat jezelf slaapt, worden ook zij de volgende ochtend weer vitaal wakker.

The Sims FreePlay ziet er fantastisch uit op de iPhone 4S waarop we het spel testen. De beelden zijn scherp en detailrijk. Zo kan je ingezoomd gemakkelijk de emoties van de personages zien en blijft het beeld ook scherp als we draaien of uitzoomen met twee vingers op het scherm. Terug naar het dorpszicht, golven de rivieren licht en rijden auto’s door de straten. Op de eerste twee Sims na, mag je zelf bepalen waar nieuwe personages komen te wonen. Op het moment dat je bouwt of verbouwt, zie je een woning of tuin van boven en kan je objecten makkelijk verplaatsen en roteren. The Sims FreePlay huis inrichtenHet spel lijkt wel voor het systeem gemaakt.

Betalen in in The Sims doe je moet virtueel geld dat in het groen is aangegeven. Naarmate je verder komt in het spel, verdien je er steeds meer van (als je de personen goed onderhoudt). Toch gaat geld verdienen niet snel in het spel, en dat heeft natuurlijk een bedoeling. In de ingebouwde winkel onder de paarse knop kan je virtueel geld en lifestyle points kopen. De eerste gebruik je voor verbouwen en decoreren, met de tweede krijg je speciale punten om processen sneller te laten verlopen. De goedkoopste in-game aankoop kost 2,99 euro voor 10 lifestyle-points. Het eindigt bij 79,99 euro voor 1000 lifestyle-points of 500.000 in-game geld. Ouders: wees gewaarschuwd. Op deze manier kan het gratis spel alsnog erg duur worden.

Downloaden: The Sims FreePlay (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 22:18
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, freemium, gratis, sims

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.