De Sims gratis speelbaar op de iPad in The Sims FreePlay

De volledige versie met alle mogelijkheden van De Sims is nu gratis op de iPad te spelen. Wel moet je geld betalen voor snellere processen om te bouwen of om de Sims sneller gelukkig te maken.

The Sims Freeplay iPad headerThe Sims FreePlay is een onaangekondigd, totaal nieuw deel in De Sims-serie met een aantrekkelijke eigenschap: hij is geheel gratis voor de iPad, iPhone en iPod touch. In het spel begin je met een dorpsbewoner in een simpel huis, maar kun je eindigen in een dorp met 16 Sims en de mooiste huizen die je zelf bouwt en indeelt. Als de Sims maar gelukkig zijn: dan krijg je meer punten, meer geld en gaan de ontwikkelingen sneller.

Je kan personages in The Sims FreePlay helemaal zelf samenstellen, qua persoonlijkheid, kleding, uiterlijk en naam. Of je laat de computer het werk voor je doen, waardoor je al snel extreme Sims in je dorp zet. Om de virtuele personages gelukkig te houden, moeten ze voldoende sociale contacten, beweging, rust, slaap, hygiëne en euh… stoelgang hebben. The Sims Freeplay huis ingerichtAls al die peilers bij een persoon maximaal zijn, levert hij extra ervaringspunten en virtueel geld op. Geld verdien je ook door de huur van bewoners te innen, door Sims aan de slag te laten gaan met een moestuintje en door ze een baan te geven in een van de te bouwen werkgelegenheden in de stad.

In het begin wordt in FreePlay nog behoorlijk je hand vastgehouden. Het spel vertelt wat je moet doen en door die stappen te volgen, leer je de principes van het spel kennen. Zo krijg je onder de knie hoe je meubels koopt en plaatst, dat de hond van de eerste bewoner af en toe geld opgraaft en weet je hoe je een feestje geeft voor andere Sims. The Sims FreePlay knuffelen met hond iPadVoorbij de eerste missies in het spel kan je gewoon je gang gaan en personages elkaar laten haten of juist verliefd op elkaar laten worden, bijvoorbeeld.

The Sims FreePlay ziet er prachtig uit op de iPad en loopt visueel gelijk met de klok van het apparaat. Als je ‘s avonds speelt, is het dus ook donker in het spel. Een andere realiteit is ook van toepassing in het spel: voor niets gaat de zon op. Als je processen wil versnellen of bijvoorbeeld met veel geld je eigen droomhuis wilt neerzetten en decoreren, dan kun je in de Store in het spel terecht om tot wel 80 euro uit te geven aan in-game geld of lifestyle-points, waarmee je dingen kan versnellen. Als je uit de winkel blijft, is het spel een stuk langzamer maar nog steeds te genieten. Je behoudt namelijk de mogelijkheden je virtuele dorp uit te breiden met nieuwe personen en die elkaar in de haren te laten vliegen. Of niet.

Downloaden: The Sims FreePlay (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 17:33
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.