The Last Rocket: pixelachtige 2D-platformer met een raket

The Last Rocket is een platformspel dat de wetten van de zwaartekracht aan zijn laars lapt. Je zweet naar boven, beneden, links en rechts.

The Last RocketDe wetten van de zwaartekracht zijn altijd diep gegrond aanwezig in platformspellen. Logisch ook: hierdoor weet de speler hoe de simpele regels van de spelwereld in elkaar zitten. The Last Rocket lapt dit principe echter half aan zijn laars: in dit spel ben je namelijk een raket, die zonder moeite van de ene kant van het level naar de ander vliegt. Aan jou de schone taak om te zorgen dat hij de juiste baan volgt, om te zorgen dat hij niet te pletter stort in de talrijk aanwezige stekels.

Pc-gamers komt het principe van The Last Rocket wellicht bekend voor: indie-spel VVVVVV deed hetzelfde, door je constant de zwaartekracht te laten veranderen om je personage van het plafond naar de grond te laten zweven. The Last Rocket voegt hier een extra mechaniek aan toe door ook de muren aan de zijkant toegankelijk te maken. Tijdens je tocht door de levels heen kom je stekels, ventilatoren, mijnen en vlammenwerpers tegen die je moet ontwijken.

Wat The Last Rocket vooral tekent is zijn visuele stijl: retro graphics zijn misschien niks nieuws in de wereld van iOS-gaming, maar de raket die je bestuurt is met erg veel detail geanimeerd. Het ouderwetse gestotter van animaties dat je kent van de oude NES is aanwezig, maar dit wordt in zijn voordeel gebruikt om het spel zijn charme te geven.

Downloaden: The Last Rocket (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2011, 11:18
Categorie Games
Onderwerp retro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.