The Hobbit als boek, audioboek en app op iPad

The Hobbit is ook op de iPad te bekijken en te lezen. Via een officiële app en het boek duik je in de fantasiewereld van The Hobbit.

hobbit-ipadDe langverwachte film The Hobbit draait inmiddels in de bioscoop. Wie nog niet erop uit is getrokken om de film in z’n volle glorie in 48fps bekijken, kan thuis al wat voorpret beleven door het boek van J.R.R. Tolkien nog eens te lezen, het audioboek te beluisteren, de filmtrailer via je Apple TV te bekijken of de officiële app te installeren. Warner Bros. heeft een app uitgebracht waarmee je de avonturen van ‘The Hobbit: An Unexpected Journey’ kunt meebeleven. Je leest hoe Bilbo Baggins het verloren dwergenrijk van Erebor weer in ere kan herstellen. Er zijn interactieve fotocollecties aanwezig, je krijgt productievideo’s van regisseur Peter Jackson te zien en er is artwork aanwezig die je nergens anders vindt.

Je gaat op ontdekkingstocht in Middle-Earth, bekijkt geanimeerde portretten van de hoofdrolspelers en duikt in de wereld van de Hobbits, dwergen, elven, dodelijke Wargs en gigantische spinnen. Op locaties uit de film kun je 360 graden rondkijken.

De Hobbit: boek lezen op iPad

hobbitWie liever z’n eigen fantasie aan het werk zet, kan natuurlijk ook gewoon het boek lezen. De Hobbit is gewoon in Apple’s iBookstore verkrijgbaar in de Nederlandse uitvoering van 256 pagina’s. Het moet lukken om dat op een vrije zondagavond uit te lezen. Natuurlijk kun je ook In de ban van de ring nog eens lezen, nu als iBook. Er zijn in de iBookstore trouwens talloze boeken met achtergrondinformatie te vinden, die nader ingaan op de persoon J.R.R. Tolkien en het verband tussen het verhaal en onderwerpen als muziek, feodale waarden, christendom en het fantasy-genre.

Lord of the Rings: film kijken op de iPad

De Hobbit-film die nu in de bioscoop draait is de eerste van drie films over het boek ‘The Hobbit’. Alles speelt zich af vóór The Lord of the Rings, eveneens een bekend boek van J.R.R. Tolkien en eveneens verwerkt tot een serie van drie films.

lord of the ringsHelaas zijn de Lord of the Ring-films niet aanwezig in het filmaanbod van de Nederlandse iTunes Store, maar je kunt er wel op andere manieren naar kijken op je iPad. Ximon biedt de drie Lord of the Rings-films aan voor €3,50 per stuk. Wil je ze alledrie kijken, dan kun je beter een maandabonnement van €9,50 nemen. In MovieMarket konden we de films niet terugvinden en Pathé Thuis biedt wel allerlei films aan maar heeft de beloofde iPad-app nog niet af. Een alternatief is het converteren van de film vanaf een DVD naar een iPad-geschikt formaat of het streamen van de film naar je iPad met apps als AirVideo. Er zijn ongetwijfeld nog meer manieren om de films op je iPad te bekijken (we zijn benieuwd, laat ze weten in de reacties!).

Downloaden:
App: Hobbit Movies van Warner Bros. (gratis, iOS 5.0)
Boek: Hobbit door J.R.R. Tolkien (Nederlandstalig iBook, €12,99)

Hieronder vind je een 3-delige audioboekversie van The Hobbit (via YouTube):

https://www.youtube.com/watch?v=A7jYQFTV7EM

https://www.youtube.com/watch?v=RD0a8a0tEaM

https://www.youtube.com/watch?v=J8hx-YnyUW4

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 15:01
Categorie Amusement
Onderwerpen bioscoop, gigabyte, synchroniseren, the hobbit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.