Culinaire encyclopedie van Alain Ducasse nu als iPad-app

De culinaire encyclopedie van Alain Ducasse is nu als iPad-app verkrijgbaar.

ducasse-ipadAlain Ducasse is een chefkok die drie restaurants met 3 Michelinsterren heeft, in Parijs, Londen en Monte Carlo. Ook zijn andere restaurants scoren regelmatig een Michelinster. Deze man weet dus hoe je moet koken en heeft zijn recepten nu in de omvangrijke en prijzige iPad-app My Culinary Encyclopedia gezet. Er staan 250 recepten in, bedacht door Alain Ducasse en verdeeld over vijf categorieën: Gastronomy, Around the World, Mediterranean, Bistros en Dessert.


Je kunt kiezen uit vier productfamilies: groenten, granen, zee en land. Gewapend met deze culinaire encyclopedie moet het lukken om zelf een topchef te worden. Je kunt eventueel ook je eigen recepten toevoegen, de ingrediëntenlijst via e-mail of iMessage versturen en persoonlijke notities opnemen.

Je mag dan een grote naam hebben als topchef, maar met een app waarin 250 recepten staan opgesomd valt de prijs van €33,99 nog niet te rechtvaardigen. De grootmeester heeft daarom 180 extreem gedetailleerde datasheets laten maken, waarin je alles leert over de gebruikte producten, variëteiten, seizoenen, kiezen van de beste kwaliteit, bewaren, voedingswaarde en culinair gebruik. Je kunt de producten 360 graden ronddraaien om ze van alle kanten te bekijken. Er zitten meer dan 100 video’s in die de technieken uitleggen en je krijgt uitleg over 40 onmisbare keukenhulpjes waarmee je pas echt indruk maakt als professionele chef.

ducasse-ipad-2

Ducasse werd bekend door zijn boekenserie Grands Livres de Cuisine. De essentiële recepten uit die boeken vind je terug in deze app. Een hardcover boek met 190 recepten kost €39,95 dus dan valt de prijs van deze app wel weer mee, want er zitten een hoop extra’s in die bij een gedrukt boek niet mogelijk zijn.

Downloaden: My Culinary Encyclopedia by Alain Ducasse (€33,99, iPad, iOS 6.0+)

ducasse-ipad-1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 15:28
Categorie Lifestyle
Onderwerpen recepten, restaurant
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.