TouchPal Keyboard maakt Swype-achtige acties mogelijk op iPhone

TouchPal Keyboard is een nieuwe app waarmee je supersnel teksten kunt invoeren op iPhone en iPod touch. Je veegt met je vingers over het scherm.

touchpal-toetsenbordTouchPal Keyboard is een app waarmee je Swype-achtige bewegingen kunt maken op je iPhone of iPad. Ze hebben hiervoor de TouchPal Curve-technologie ontwikkeld, waarbij je letter voor letter invoert op een toetsenbord door je vinger over het scherm te laten glijden. De Swype-invoer is op Android-toestellen al lange tijd erg geliefd, maar kan vanwege de beperkingen die Apple oplegt niet op brede schaal op iOS-apparaten worden gebruikt. Bij TouchPal haal je alleen je vingers van het scherm aan het einde van een woord.

TouchPal Keyboard heeft speciale functies voor blinden en slechtzienden. Er zit een Blind Typing-functie in die net als de soortgelijke app van Fleksy bedoeld is om teksten te kunnen typen, ook als je het scherm niet goed kunt aflezen. Je hoeft daarvoor niet slechtziend te zijn, want het kan ook handig zijn als je om andere redenen het scherm niet goed kunt aflezen, bijvoorbeeld als het te koud is om de iPhone uit je jaszak te halen. Of als je in het klaslokaal ongemerkt iets wil typen, terwijl de iPhone onder je trui verstopt zit.

touchpal keyboard iphoneEr zitten drie toetsenborden in de app: QWERTY/AZERTY, T9 en T+. QWERTY/AZERTY en T9 zullen bij telefoongebruikers wel bekend zijn, al wordt T9 (meermaals drukken op knoppen) tegenwoordig nauwelijks meer gebruikt. T+ is een toetsenbord waarbij steeds twee letters worden gecombineerd op één knop. Je hebt daardoor een groter toetsenbord tot je beschikking, dat makkelijker te bedienen is. Je kunt bij T+ snel cijfers en symbolen invoeren door je vingers op en neer te laten glijden.

Door de beperkingen van iOS kun je het TouchPal Keyboard niet vanuit elke willekeurige app gebruiken. Je zult de tekst eerst in de app moeten tikken en vervolgens moeten doorsturen naar e-mail, iMessage, Evernote of het klembord. Vanuit andere apps kun je de tekst daarna ophalen van het klembord. TouchPal Keyboard is geschikt voor de iPhone en iPod touch en wordt al gebruikt op Android-toestellen van HTC en Sony.

Downloaden: TouchPal Keyboard (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 13:57
Categorie Productiviteit
Onderwerpen blind, fleksy, swype, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.