The Elements in Action voor iPad: experimenteren met chemische elementen

The Elements in Action is het vervolg op de app The Elements. Je ziet hoe chemische elementen in experimenten worden gebruikt.

the elements in action ipadBijna iedereen kent wel de app The Elements, een prachtige iPad-app waarmee je de chemische elementen beter leert kennen. Apple gebruikte de app meermaals in promoties, om te laten zien dat de iPad ook heel geschikt is voor educatieve toepassingen. Nu is er ook een tweede app, met een iets andere insteek. The Elements in Action laat je kennismaken met de elementen dankzij videoclips en bijbehorende beschrijvingen.

Je kunt op elk element tappen om een korte samenvatting te lezen. Het verschil met het eerder verschenen digitale boek wordt meteen duidelijk uit de naam. Dit is geen boek, maar een app waarin je de elementen ook echt in actie ziet. Dus inclusief explosies, knallen en andere speciale effecten die je het liefst niet in de keuken uitprobeert. Wat gebeurt er als je rubidium in water laat vallen? Of wanneer een kanonskogel in een bak kwik terechtkomt? Bij vrijwel elk element is een experiment bedacht, dat in een filmpje wordt uitgevoerd. Zo kun je veilig meekijken wat er gebeurt, zonder dat je kans loopt een oog of hand te verliezen.

Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die benieuwd zijn hoe het ook alweer zat met die chemische elementen. De informatie wordt op een leuke manier gepresenteerd, zonder lange teksten. De video’s zijn bovendien relatief kort. Aan de zijkant kun je het overzicht met alle elementen te voorschijn halen. Dit periodiek systeem van de elementen ken je misschien nog wel van de scheikundeles. Kleine thumbnails wijze je de weg. Ook geschikt voor iPhone, maar door het grotere scherm komt de app beter tot z’n recht op de iPad.

Downloaden: The Elements in Action €3,99, universeel, iOS 7.0+)
Ook verkrijgbaar: The Elements (€12,99, iPad, iOS 6.0+)

elements in action ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2013, 13:24
Categorie Onderwijs
Onderwerp scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.