Chemistry Fun: Nederlandse iPad-app helpt met scheikunde

Chemistry Fun is een Nederlandse iPad-app die helpt met het leren van ionen en zouten voor scheikunde. De app heeft spelletjes en leaderboards.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Chemistry Fun iPad elementenDe Nederlanders Polo Swelsen en Jos van Mil maakten de iPad-app Chemisty Fun naar eigen zeggen om aan te tonen dat serious games bij kunnen dragen aan de motivatie om te leren. De applicatie bleef geen intern experiment; hij is inmiddels te vinden in de App Store voor 2,69 euro. In Chemistry Fun leer je over ionen en zouten in scheikunde, kennis die je met een natuurprofiel op de middelbare school en bij een aansluitende opleiding nodig hebt.

Chemistry Fun iPad onderwijsDe app richt zich voornamelijk op leerlingen uit de derde en vierde klas van de middelbare school. De app, al is het volgens de ontwikkelaars dus meer een spel, bestaat uit vier onderdelen: leer ionen, oefen ion-ladingen, oefen zoutnamen en test je kennis. De laatste optie in het menu leid je naar het leaderboard, waarop je eigen scores ten opzichte van die van anderen ziet. Als het aan Van Mil en Polo ligt, stappen leerlingen op hun docent af zodat er een klassikale competitie wordt opgezet.

De spelonderdelen verschillen van elkaar in aanpak. Zo krijg je de ene keer een zout of ion te lezen en voer je de scheikundige omschrijving in, moet je de andere keer de waardes aangeven en speel je dan weer een spel waarin je elementen uit een balk naar het midden van het scherm sleept om tot de gevraagde stof te komen.

Polo Swelsen maakte onder de naam iPolo ook al de iPad-app Het Periodiek Systeem. Die heeft geen spelelement, maar helpt scholieren eveneens op weg met scheikunde.

Downloaden: Chemistry Fun (€2,69, iPad, iOS 5.1+)
Ook genoemd: Het Periodiek Systeem (€0,89, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2013, 10:35
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp scheikunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.