The Daily heeft maar 120.000 lezers per week

iPad-krant The Daily heeft slechts 120.000 abonnee's. Dit terwijl Rupert Murdoch eerder zei 500.000 abonnee's nodig te hebben om de krant rendabel te maken.

The DailyHet moest het schoolvoorbeeld worden van een goed werkende iPad-krant. Apple investeerde samen met News Corporation in de productie van de app The Daily, die geabonneerde lezers op de hoogte moet houden van de laatste bezigheden in de wereld. In de praktijk doet de app van The Daily het iets minder goed: slechts 120.000 mensen lezen de krant wekelijks. Dat is minder dan een kwart van het aantal lezers dat nodig is om de krant rendabel te maken.


Dit vertelde een advertentietopman van de iPad-krant aan het Amerikaanse Bloomberg. Deze 120.000 lezers zijn niet allemaal betalende klanten: ook de lezers met een gratis proefabonnement zijn inbegrepen. Hoeveel van deze lezers er precies betalen wil de iPad-krant niet onthullen.

In februari zei Rupert Murdoch ongeveer 500.000 abonnees nodig te hebben om geen verlies te boeken. De 120.000 mensen die de krant nu lezen zijn minder dan een kwart van dat. The Daily werd pas veel later beschikbaar in landen buiten de Verenigde Staten, waaronder ook Nederland.

Woordvoerders van The Daily weigerden Bloomberg van wederhoor te voorzien. Officieel heeft de krant weinig statistieken naar buiten gebracht. Wel lieten ze weten dat de de app eind juni een miljoen keer was gedownload.

Downloaden: The Daily (gratis)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.