TextTeaser maakt tekstsamenvattingen voor appmakers

TextTeaser is een nieuwe technologie om teksten samen te vatten. Het kan gebruikt worden in apps als Instapaper en Pocket.

lange-tekst‘Information overload’ is een term die je tegenwoordig nauwelijks meer hoort. Toch is er meer content dan ooit en is de kans verveelvoudigd om te verzuipen in alle info. Misschien komt dat omdat we er tegenwoordig een oplossing voor hebben: teksten die te lang zijn zetten we in Pocket of Instapaper – om er vervolgens nooit meer naar om te kijken. TextTeaser is een nieuwe dienst voor developers die daar iets aan probeert te doen.

De dienst maakt samenvattingen van lange teksten in elke denkbare taal, zolang er maar het Latijnse alfabet wordt gebruikt (dit zijn de alfabetletters die we in de Westerse talen gebruiken). Het levert samenvattingen in bulletpunten op, die je snel kunt scannen en die je met anderen kunt delen. Het zou beter werken dan concurrenten Cruxbot en Summly (de laatste was als app beschikbaar en is onlangs overgenomen door Yahoo).

TextTeaser is bedacht door Jolo Balbin als onderdeel van zijn afstudeerproject aan De La Salle University in Manila. Inmiddels werkt Balbin als datawetenschapper bij een banensite, maar samen met collegaprogrammeur Ben Sarmiento gaat hij TextTeaser verder uitbouwen. Studenten zouden het kunnen gebruiken tijdens de studie en ontwikkelaars kunnen het inbouwen in nieuwsaggregators en later-lezen-apps zoals het eerder genoemde Instapaper en Pocket. Eén website heeft TextTeaser al draaiend: de websites Bit Of News, die dagelijkse samenvattingen van het nieuws geeft. Het idee is dat je de samenvattingen straks ook makkelijk kunt delen, zodat anderen op de hoogte blijven van de inhoud van teksten die ze te lang vinden om te lezen. Via Mashape kunnen ontwikkelaars de API en bijbehorende documentatie vinden. TextTeaser zal in de toekomst open source zijn, belooft Balbin.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 oktober 2013, 10:05
Categorie Productiviteit
Onderwerp summly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.