iPhone-fotodienst Loom opengesteld voor iedereen

Loom is een app waarmee je je fotocollectie kunt organiseren. Je krijgt 5GB gratis opslag en allerlei functies om je foto's te ordenen in albums.

loom-iphone-uploadLoom is een app waarmee je je foto’s kunt opslaan en organiseren. Het probeert een alternatief te zijn voor Apple’s eigen iPhoto-app, maar dat zal in de toekomst lastiger worden. Apple geeft iPhoto immers gratis weg als je een nieuwe iPhone of ander iOS-apparaat activeert en je moet van goede huize komen om met Apple zelf te kunnen concurreren. Loom bevond zich de afgelopen maanden in gesloten beta en is nu opengesteld voor iedereen. Tegelijk is er een nieuwe mobiele interface voor iOS 7 toegevoegd en ondersteuning voor RAW-bestanden. Bij Loom is het de bedoeling dat je je foto’s op een centrale plaats opslaat, zodat je altijd toegang hebt. Je kunt vanaf elk apparaat uploaden, sorteren, organiseren en in albums en subalbums stoppen. Om dit mogelijk te maken hebben ze een website, Mac- en iOS-app ontwikkeld.

De iOS-app heeft een metamorfose ondergaan en pakte meteen wat verbeteringen in functionaliteit mee. Het design van de app sluit beter aan op iOS 7, maar dat is tegenwoordig niet meer zo bijzonder. Dagelijks komen er op iPhoneclub apps langs die de stiksels en mapicoontjes hebben vervangen door een strakker imago. Loom heeft verbeteringen doorgevoerd bij het uploaden van foto’s, het bewerken en wissen van albums, verbeterde swipe-acties en een duidelijker weergave van albums en subalbums. Loom maakt het allemaal erg makkelijk: maak toestelgeheugen vrij door alle foto’s met Loom te uploaden! Resteert nog één vraag: waar komen die foto’s dan te staan? Daar knelt nou net de schoen: Loom biedt alweer de zoveelste opslagdienst aan en dan ook nog eentje waarvan je bij zo’n nieuwkomer maar moet afwachten hoe lang het blijft bestaan. Je krijgt 5GB gratis bij een account of kunt upgraden naar 50GB ($3,99 per maand) of 250GB ($9,99 per maand). Da’s geen aantrekkelijke deal als je bij Flickr 1TB gratis krijgt. Het was daarom handiger geweest als Loom ook koppelingen naar Dropbox, Flickr en andere al langer bestaande opslagdiensten had aangeboden.

Toch moeten we Loom niet meteen helemaal afschrijven. De appmakers hebben nog wel wat leuke ideeën in de pijplijn zitten en kregen $1,4 miljoen investeringsgeld om dat te realiseren. De afgelopen maanden hebben ze meerdere updates van de app uitgebracht, wat aangeeft dat er actief aan het platform wordt gewerkt. De beslissing is aan jouw of je je foto’s bij deze nieuwkomer wilt neerzetten.

Downloaden: Loom voor iOS (gratis, universeel, iOS 6.0+)

loom-iphone-1 loom-iphone-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 oktober 2013, 11:10
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.