TextSync: gebruik je computer als toetsenbord voor je iPhone en iPad

TextSync laat je het toetsenbord van je computer/laptop via de browser op je iPhone en iPad gebruiken

TextSync voor iPhone en iPadJe kunt natuurlijk een Bluetooth-toetsenbordje aan je iPhone of iPad koppelen om sneller teksten te kunnen typen, maar als je dat niet hebt is TextSync misschien een goed alternatief. Het is een nieuwe gratis iOS 7-applicatie waarmee je je computer of laptop als toetsenbord voor je iPhone of iPad kunt gebruiken. Eenvoudig en zonder ingewikkelde procedures.

Het idee is simpel: je opent de app op je iPhone of iPad. Die toont je een IP-adres dat je op de browser van je Mac of Windows-pc invult. Als je computer of laptop met hetzelfde netwerk is verbonden, vul je dat IP-adres in je browser in waarna je meteen verbinding met je iPhone of iPad hebt. Teksten die je in de browser typt, verschijnen dan meteen in de applicatie. Niet alleen korte teksten. Ook een document van meerdere pagina’s wordt probleemloos op de iPhone getoond, al gaat daarbij de opmaak wel verloren.

TextSync in de browser

Daar is de applicatie dan ook niet voor bedoeld. Het gaat om korte teksten, ook wel snippets genoemd. Die kun je dan ook met één tik op de knop in de app opslaan. Verder is de app simpel van opzet. Je kunt zelf een tekst op je iPhone typen, die dan meteen in de browser op je desktop verschijnt. Ook kun je een tekst vanaf het klembord van je iPhone of iPad in de app plakken. Dat doet je met de rode knop links onderin. Handig voor het delen van een linkje bijvoorbeeld. Een tekst kopiëren kan met de middelste knop, maar het is niet helemaal duidelijk waarom daar een schaar wordt getoond die doorgaans gebruikt wordt om een geselecteerde tekst te knippen.

TextSync voor iPhoneTextSync voor iPhone

De app is gratis, maar toont wel reclame die je voor €2,69 kunt afkopen. Daarna kun je de app ook van een toegangscode voorzien. Daarentegen doet de applicatie wel wat wordt beloofd. Teksten typen, kopiëren en plakken tussen iPhone en computer gaat allemaal probleemloos. Nu werkt de applicatie nog via de browser, maar de makers willen uiteindelijk een desktop-applicatie introduceren zodat je niet meer eerst een IP-adres hoeft in te vullen.

Downloaden: TextSync (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 mei 2014, 20:59
Categorie Productiviteit
Onderwerp synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.