PhotoSync: foto’s delen tussen iPhone, Android en computer

PhotoSync is een handige app voor iPhone en iPad waarmee je foto's en video's kan versturen naar Android, pc, Mac, NAS, Dropbox of de cloud.

PhotoSync iPhone iPad foto's uitwisselenStap je over van iPhone naar Android? Of mogen we je verwelkomen als ex-Android gebruiker en nieuw vast iPhoneclub-lezer? Als je foto’s en video’s wil overhevelen van Android naar iPhone of andersom, kan je nu terecht bij de applicatie PhotoSync voor iPhone en iPad. De applicatie liet je al foto’s versturen naar Mac, Windows, NAS-netwerkschijven en talloze cloudservices. Ook kon je foto’s al vanaf je computer op je telefoon zetten. Nu kan je de foto’s dus ook kopiëren naar je nieuwe mobiel. We leggen de verschillende functies simpel uit.


PhotoSync foto's in bakDe nieuwe functie maakt deel uit van een van de grootste PhotoSync-updates tot nu toe. De applicatie die al in februari 2011 in de App Store te downloaden was, is in de nieuwe versie 2.1 voorzien van een uiterlijk dat is afgestemd op iOS 7. Het ontwerp is strakgetrokken met moderne lettertypes en voorzien van een dag- en nachtthema, waartussen je in de instellingen kan schakelen. De applicatie is ook ingericht voor 64-bit ondersteuning van de iPhone 5s en daarnaast stelt ontwikkelaar touchbyte dat de snelheid van de applicatie is verhoogd.

Fraaie verbeteringen, maar ze voelen summier in verhouding tot de andere vernieuwing van PhotoSync voor iPhone en iPad. De optie om foto’s uit te wisselen met een Android-toestel is de zoveelste handige mogelijkheid van de applicatie.

Ook al is de applicatie tamelijk eenvoudig te bedienen, we vinden het toch een goede reden de verschillende mogelijkheden van de app uit te lichten.

Foto’s uitwisselen tussen iOS en Android

Om foto’s te versturen van iPhone en iPad naar Android, heb je de app PhotoSync op beide apparaten nodig. Op beide toestellen moet de app actief draaien. Op de iPhone en iPad druk je op de rode sync-knop rechtsboven in beeld. Je kiest het tabblad Send. Vervolgens maak je een keuze tussen alle foto’s en video’s, alleen nieuwe beelden of geselecteerde beelden. Daarna kies je voor Phone/Tablet en zoekt je toestel naar het Android-toestel. Daarop druk je op de rode sync-knop, maar kies je voor Receive en dan Phone/Tablet. Als beide toestellen met hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn verbonden, vinden ze elkaar en begint de fototransfer.

Als je foto’s vanaf een Android-toestel naar iPhone en iPad wilt sturen, doe je het andersom. Send in de Android-app, Receive op iPhone of iPad.

PhotoSync delen naar PhotoSync waarschuwing

Foto’s van iOS versturen naar Mac en pc

De iPhone- en Android-app van PhotoSync mogen dan geld kosten: de toepassing is gratis voor pc en Mac. Op de website van PhotoSync vind je de downloadlinks voor de programma’s. Vervolgens selecteer je foto’s in PhotoSync op iPhone en iPad, druk je rode sync-knop en kies je voor Computer. De foto’s komen binnen op de pc of Mac. Andersom kan je foto’s op je computer slepen naar het PhotoSync-venster op de computer, om ze naar de iPhone of iPad te versturen.

Foto’s verzenden naar clouddiensten en eigen servers

PhotoSync instellingenMet een druk op de instellingen rechtsonder in beeld en dan op Configure, kan je je accountgegevens invoeren van de diensten waar je foto’s en video’s naar wilt versturen. Je hebt keuze uit Dropbox, Flickr, FTP, Google+/ Picasa, Facebook, SmugMug, WebDAV, Zenfolio, Box, 500px, OneDrive, Google Drive, SugarSync, FlashAir en Transcend Wi-Fi.

In het geval van clouddiensten als Dropbox, heb je in PhotoSync meer opties tot je beschikking dan in de officiële app. Je kiest in welke kwaliteit foto’s worden geüpload, of je ook video’s wil uploaden, of je de originele bestandsnaam wilt behouden en naar welke map je de beelden uploadt.

Ook kan je aangeven of er submappen worden aangemaakt voor verschillende fotoreeksen en of je beelden wilt selecteren voordat je ze verzendt. Jammer is wel dat je in de app niet kan zien welke mappen je deelt. Let dus goed of je beelden doorzet naar een privé of gedeelde map.

Favoriete doelbestemming instellen

Je pc, Mac, Android en al die clouddiensten: het zijn nogal wat bestemmingen waar je foto’s en video’s naar kan versturen. Als je een favoriete doelbestemming hebt, kan je die eenvoudig instellen in PhotoSync. Druk op de instellingen rechtsonder, kies Quick Transfer en je stelt je favoriete bestemming met één druk in.

Automatisch nieuwe foto’s overzetten

Je kan er daarnaast voor kiezen om PhotoSync automatisch nieuwe foto’s in je fotoalbum door te laten sturen naar een bestemming. Ga naar de instellingen in de app -> Autotransfer. De app scant je fotoalbum op nieuwe afbeeldingen en foto’s en stuurt die dan automatisch door naar de doelen waar je de beelden wilt.

Nuttige extra instellingen

PhotoSync alle platformen iOSOnder de instellingen en dan Expert Settings staan wat extra opties van PhotoSync die je aandacht verdienen. Met de optie Keep Filenames schakel je in of uit dat afbeeldingen hun originele bestandsnamen behouden als ze worden overgezet. Schakel je dat uit, dan geeft PhotoSync ze een eigen naam zodat je ze bijvoorbeeld makkelijker kan onderscheiden op de computer. Verder raden we je aan om de instelling Use Cellular Data uit te schakelen: dat bespaart mogelijk veel dataverbruik van je mobiele internetverbinding.

Downloaden: PhotoSync (€2,99, universeel, iOS 5.1.1+)

Wil je meer weten over foto’s overzetten van iPhone naar Windows PC, dan hebben we daarover een aparte tip. We vertellen je ook hoe foto’s overzetten van iPhone naar Mac werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2014, 14:32
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotoalbum, synchroniseren
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.