Terschelling++ voor iPhone en iPad biedt navigatie tijdens Oerol

Terschelling++ voor iPhone en iPad is een navigatie-app die je tijdens het Oerol-festival of wandelingen op Terschelling kan gebruiken.

kaart tijd 2De lente komt er weer aan, de eerste terrasjes zijn gepakt, en het festivalseizoen gaat bijna weer van start. En dat betekent ook: festival-apps. De ontwikkelaar van Terschelling++ is er dit jaar vroeg bij, met een applicatie die handig kan zijn voor Oerol en andere activiteiten op het waddeneiland. Met de app kun je de weg vinden naar alle festival-locaties, maar zie je ook een klok met de verwachte aankomsttijd op basis van je huidige snelheid en richting. Handig om te zorgen dat je op tijd bent voor een voorstelling. Hoewel de applicatie kwaliteiten heeft, roepen de keuzes van de ontwikkelaar ook vraagtekens op.

Om de verwachtte aankomsttijd te bekijken kun je naar een festival-locatie koersen door op een bepaalde locatie te tikken en daarna op ‘ga naar dit knooppunt’ te drukken. Als je geen specifieke locatie aantikt neemt de app standaard de dichtstbijzijnde locatie als uitgangspunt voor je aankomsttijd. De meeste festival-apps hebben voor het navigeren tussen de verschillende locaties simpelweg een koppeling met Google Maps, maar Terschelling++ wil het duidelijk anders aanpakken.

scherm 2Terschelling++ is van dezelfde ontwikkelaar als GPS++, een tracking-app voor wandelingen, fietstochten en andere outdoor-activiteiten overal ter wereld. Omdat Terschelling++ gebruik maakt van dezelfde techniek, trackt de app dus ook je bewegingen op Terschelling. Hij kan dus ook bruikbaar zijn als je niet naar Oerol gaat, maar Terschelling een fijne wandellocatie vindt. Wellicht leuk om te weten: Terschelling++ ondersteunt de Plastic Soup Foundation, een stichting die strijdt tegen plastic afval in zee en op stranden en eilanden. Wanneer iemand Terschelling++ koopt in de App Store, ontvangt deze organisatie een bijdrage.

Al met al heeft Terschelling++ een handige kaart, en de klok met de verwachtte aankomsttijd is een leuke staaltje techniek. Toch is er één groot probleem: het blijft onduidelijk wat Terschelling++ nu precies kan en wil zijn. Niet alleen de uitleg van alle mogelijkheden is gebrekkig, ook het doel van de app is ons na het testen niet helder geworden. Is dit nu een echte festival-app of een handige tracking-app voor wandelingen op Terschelling? In het eerste geval missen wij het festival-programma, informatie over artiesten en andere specificaties (of een hint dat dit nog komt), in het tweede geval zou het fijn zijn om die festival-locaties optioneel te maken, zodat ze niet ten alle tijde het kaartje ‘vervuilen’. Het lijkt erop dat de ontwikkelaar geen keuze heeft durven maken, wat een enigszins warrige app heeft opgeleverd.

Downloaden: Terschelling++ (€0,89, universeel, iOS 5.1.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 maart 2014, 17:00
Categorie Navigatie
Onderwerpen festival, terschelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.