Incredible Numbers wil laten zien dat wiskunde mooi is

Incredible Numbers voor iPad is een app die wiskundige theorieën op interactieve wijze behandelt, met bijzondere animaties en demonstraties.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

numbersWiskunde. Het was niet iedereen’s favoriete vak op de middelbare school. Toch leer je daar alleen het topje van de ijsberg, en blijven de echt interessante onderwerpen onbehandeld. Om te laten zien dat wiskunde niet alleen functioneel is maar ook mooi en bijzonder kan zijn heeft de bekende Britse Professor Ian Stewart de app Incredible Numbers laten ontwikkelen. Daarin verkent hij de verborgen patronen van cijfers in de wereld om ons heen. Via acht uitgebreide hoofdstukken met geschreven artikelen en interactieve demonstraties gidst de applicatie lezers langs enkele interessante wiskundige begrippen, zoals priemgetallen, oneindigheid en Pi. Met behulp van mooie interactieve demonstraties en puzzels worden de begrippen toegankelijk en duidelijk.


Om enkele voorbeelden te geven hoe de app dat doet: in het hoofdstuk The Power of Numbers zie je bijvoorbeeld hoe cijfers complexe codes kunnen ontcijferen. Het onderdeel heeft een interactieve ‘Enigma Machine’ waarmee gebruikers kunnen nagaan op welke manier berichten worden gecodeerd en gedecodeerd. En in het hoofdstuk over muziek laten gedetailleerde animaties zien hoe muziek en wiskunde in de echte wereld met elkaar samenhangen. Je kunt zelfs je eigen geluidsgolven maken om zo te leren begrijpen hoe harmonie of samenhang wordt gecreëerd.

De wiskunde in Incredible Numbers is een voorbeeld van een onderwerp dat zich bij uitstek leent om in een app te behandelen, in plaats van in een boek. Dezelfde theorieën die op papier saai of stoffig kunnen lijken komen via animaties en slimme interactieve demonstraties ineens tot leven. Sommige dingen moet je zien voordat het je interesseert en blijken daarna fascinerend. Incredible Numbers is vanwege het verschijnen in de App Store tijdelijk 50% afgeprijsd.

Downloaden: Incredible Numbers (€4,99, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.