Meerdere emailbijlagen versturen met Multiple Attachments voor iOS

Met Multiple Attachments kun je meerdere bijlagen aan een e-mail toevoegen. Normaal kan dat in de mailapp van iOS niet.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

multiple-attachments-icoonEen onhandig probleem in iOS is dat je maar één e-mailbijlage tegelijk kunt versturen in een mailtje. Meerdere foto’s versturen wel, maar een mix van verschillende bestandsformaten? Vergeet het maar. Zelfs in de vele alternatieve mailapps voor iOS is zo’n functie zelden of nooit te vinden. Multiple Attachments is een nieuwe e-mailapp waarmee het wel kan. Zoals de naam al aangeeft, is deze app speciaal bedoeld om meerdere bijlagen te sturen. Het idee is dat je vanuit een willekeurige app een document exporteert met de ‘Open in’-functie.

Kies je daarna de app Attachments en herhaal je dat tot je klaar bent, dan heb je uiteindelijk een e-mail met meerdere bijlagen. Vervolgens kun je de e-mail verzenden. De app maakt gebruikt van de e-mailaccounts die je al in iOS hebt gedefinieerd, dus je hoeft niet opnieuw in te loggen. Het mooie van Multiple Attachments is dat het verder gaat dan foto’s en video’s. Een PDF-, Word- of zip-bestand verstuur je net zo makkelijk als een .wkflw-bestand. Er zitten eigenlijk geen beperkingen aan de bestandsformaten die Multiple Attachments ondersteunt. Ook kun je documenten in verschillend formaat combineren in één e-mailbericht.

multiple-attachments-app-iphone

Dat het normaal gesproken zo moeizaam gaat, heeft ermee te maken dat Apple weigert een zichtbaar bestandssysteem in iOS in te voeren. Ook communicatie tussen apps is aan beperkingen gebonden. Daardoor is het niet mogelijk (zoals bij Windows) om willekeurig welk documenten naar een e-mailbericht te slepen. In plaats daarvan zit je vast aan de Open in-dialoog, die maar één bestand tegelijk aan kan. Apps van derden hebben daarom gekozen voor eigen clouddiensten, zoals bij Mailbox en Dispatch. Bij deze twee apps upload je de bestanden naar de online opslagruimte van de appontwikkelaar. Maar dat lost het probleem maar half op. Mail Attachments maakt geen gebruik van clouddiensten of andere vormen van online opslag, maar zet de bijlagen lokaal klaar in een e-mailbericht. Het enige nadeel is dat je wel steeds handmatig de bijlagen één voor één naar de app moet sturen, maar daarna kun je het e-mailbericht met alle bijlagen compleet versturen. Dit doet Multiple Attachments door bestanden tijdelijk op te slaan in een soort tijdelijke opslagbak. De app blijft doorgaan met het toevoegen van bijlages totdat je klaar bent om te versturen.

Downloaden: Multiple Attachments (€1,79, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2014, 14:35
Categorie Productiviteit
Onderwerp e-mail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.