Temple Run heeft meer spelers dan Angry Birds

Het iOS-spel Temple Run wordt op Game Center door meer mensen gespeeld dan Angry Birds. Temple Run is een gratis ren-game waarin je via in-app aankopen spelmunten kunt aanschaffen/

Temple Run Angry BirdsDe iPhone-game Temple Run heeft meer spelers dan Angry Birds. Dit blijkt uit de spelstatistieken in Game Center. Op het moment van schrijven hebben beide spellen meer dan 22 miljoen spelers, maar telt Temple Run er ongeveer 300.000 meer. Indrukwekkend, gezien Temple Run pas in augustus 2011 in de App Store verscheen. Daar staat wel tegenover dat Temple Run gratis te downloaden is, terwijl je voor Angry Birds 79 eurocent moet betalen.

De ontdekking werd voor het eerst gemaakt door @ApplePriest, waarna deze werd opgepikt door Softpedia. Toen zat er nog een verschil van iets meer dan 200.000 spelers tussen Temple Run en Angry Birds.

Angry Birds wordt vaak gezien als de meest gedownloade game aller tijden. In november werd het spel in totaal een half miljard keer gedownload, op verschillende platformen.

Game Center laat geen definitieve verkoopcijfers zien. Kiest een speler ervoor om een game te verwijderen van het beginscherm van de iPhone, dan is het ook mogelijk om jezelf als speler in Game Center te verwijderen.

Temple Run is een freemium-spel. Door vanuit de app geld uit te geven kun je onder andere extra spelmunten vergaren. Hoeveel spelers dit tot nu toe hebben gedaan is niet duidelijk, maar met een spelerbasis van 22 miljoen vermoeden wij dat de ontwikkelaar aardig wat aan de game heeft verdiend.

Downloaden: Temple Run (gratis)
Downloaden: Angry Birds (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2012, 12:37
Categorie Games
Onderwerpen angry birds, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.