Televised voor iPhone: nieuw ontwerp en notificaties voor series

Serie-app Televised voor iPhone heeft een strakker uiterlijk en notificaties als er een nieuwe aflevering van jouw serie wordt uitgezonden.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

televisedTelevised, een app waarmee je series kunt bijhouden, is vernieuwd voor iOS 7. De app heeft een strakker uiterlijk gekregen en heeft voortaan notificaties, waardoor je een melding krijgt als een nieuwe aflevering van jouw favoriete serie wordt uitgezonden. De app houdt daarbij rekening met jouw locatie en tijdzone. Net als bij veel andere serie-apps kies je in deze app eerst jouw favoriete series, zodat de app voor je kan bijhouden wanneer er nieuwe afleveringen zijn. Daarnaast heeft de app ook samenvattingen van afleveringen en opties om series op IMDB te bekijken en series met anderen te delen.

Het aanbod van Televised is enorm, de app weet niet alleen bekende Amerikaanse series maar ook Nederlandse series Penoza en Overspel te vinden. Ook de bediening is erg simpel. Om series toe te voegen tik je op het icoontje van de lijst, om een balk met tabbladen op te roepen. Kies daar voor het icoon van de televisie om meer series toe te voegen. Je krijgt nu uitgelichte series te zien, met in de tabbladen daarnaast de series die je al volgt en de mogelijkheid om naar series te zoeken. Tik in de balk met tabbladen op het scharniertje om de notificaties in te stellen. Zo kun je kiezen of je graag meldingen ontvangt voordat een serie gaat beginnen, op het moment zelf, of daarna. De app werkt informatie over series op de achtergrond bij.

overzichtvolgende week

De app is in eerste instantie gratis, maar als je meer dan drie series wilt toevoegen moet je €1,99 betalen. Daarmee bevindt Televised zich net in een goedkopere prijscategorie dan het populaire iTV Shows, die €2,69 kost. Voor die €2,69 van iTV Shows krijg je wel een overzichtelijkere interface, die series rangschikt op hoeveel dagen het nog duurt tot een nieuwe aflevering, en niet per week weergeeft. In Televised moet je bijvoorbeeld door de weken blijven bladeren om te zien of een serie over twee maanden begint, terwijl je dat in iTV Shows in één oogopslag ziet, zodat de voorpret kan beginnen. Voor serieliefhebbers die dat prima vinden en vooral graag zien wat er de komende weken op het programma staat, is Televised een prima app.

Downloaden: Televised (gratis, in-app aankoop van €1,99, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 november 2013, 12:59
Categorie Amusement
Onderwerpen televisie, tv-series

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.