Tekstavontuur King of Dragon Pass uitgekomen voor iPad

King of Dragon Pass is een bizar omvangrijk tekstavontuur voor de iPad en iPhone waarin je als koning van een volk beslissingen neemt, verwikkeld in een oorlog. Het is zowel een echte adventure als een relatie-managementspel.

King of Dragon Pass iPad headerVerknocht aan de machtsspelletjes van Game of Thrones? Trok je in de basisschool al het liefst de ridderverhalen uit het rek, of ben je anderzijds fan van fantasy? Dan is er een nieuwe iPad-game om je volledig op te storten. King of Dragon Pass is een tekstueel avontuur waarin je als koning van je volk beslissingen neemt en daarmee de verantwoordelijkheid voor een grote groep mensen hebt. De van oorsprong iPhone-app is dankzij een grote update nu geoptimaliseerd voor de iPad en gebruikers zijn het erover eens: dit is het platform waar het spel thuis hoort.

King of Dragon Pass gevechtssituatieKing of Dragon Pass is in de basis een tekstavontuur waarin je een verhaal leest waar je doormiddel van vragen en antwoorden grote invloed op hebt, maar dat is het niet alleen. Het is eveneens een diepgravend managementspel waarin je verschillende raadgevers onder je hoede en tot je beschikking hebt, waar je de verantwoording voor afdraagt en die je naar gelieven kan inzetten. Op de iPad komen die voor het eerst goed uit de verf: op de als boek opgemaakte schermen, zie je behalve de tekst en een illustratie nu ook meteen de betrokken personen en de relaties die je met ze hebt. Ze zijn niet verborgen achter een apart menu, zoals op de iPhone.

King of Dragon Pass is een diepgravend spel met talloze verschillende eindes, maar je speelt het spel door de complexiteit niet zomaar uit. Het is echt aan te raden om de instructies van het spel uitgebreid door te lezen voordat je aan het avonturieren slaat.

King of Dragon Pass kaart met raadgeversNaast de manual – het spel is volledig Engelstalig – word je vanaf de laatste versie van het spel meer bijgestaan met advies van betrokkenen. Een andere vernieuwing is dat je de Goden waarmee je in aanraking komt in het spel, of in ieder geval over hoort, nu worden opgenomen in een lijst met zegeningen.

Om je niet helemaal te overdonderen met de gigantische hoeveelheid inhoud die het spel biedt, zijn de twee hoofdopdrachten in het spel opgeknipt in bijna 500 hoofdstukken. King of Dragon Pass slaat je progressie automatisch op en dat betekent dat je het spel zelfs even tussendoor kan oppakken – al is dat vermoedelijk niet zo eenvoudig bij zo’n groot, imponerend fictiewerk als dit.

Downloaden: King of Dragon Pass (€7,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 14:08
Categorie Games
Onderwerp avonturengame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.