SYTYCD: So You Think You Can Dance voor iPhone klaar voor 2012

So You Think You Can Dance is vernieuwd voor de iPhone en iPod touch en aangepast voor seizoen 2012 van SYTYCD. Voor 79 cent kan je eenmalig je stem uitbrengen middels een in-app aankoop.

SYTYCD iPhone-app iPod touch headerMet het nieuwe televisieseizoen voor het aankomende jaar, dat traditioneel in september aftrapt, vliegen de Tweede Scherm-apps ons om de oren. Het miljoenpubliek trekkende realityprogramma Boer Zoekt Vrouw werd onlangs voorzien van een (beperkte) iPhone-app en SBS6 biedt zelfs een applicatie aan die je naast het gehele avondprogramma kan gebruiken. So You Think You Can Dance is opnieuw uitgekomen in de App Store, en op de iPhone en iPod touch aangepast voor SYTYCD 2012.

De app, die voor de gelegenheid in versie 2.0 is gestoken, is niet veranderd qua opzet ten opzichte van de oorspronkelijke applicatie. De applicatie is opgedeeld in vijf onderdelen: videofragmenten, de lijst met kandidaten (die nu nog leeg is), stemmen, reacties vanaf Twitter en Facebook en tenslotte Fans. In het laatste tabblad zie je op een kaart waar de fans van het programma zich bevinden, maar als je dat stukje privacy niet wilt opgeven, kan je er bij het opstarten ook voor kiezen je locatiegegevens niet te verstrekken. Wel zo makkelijk.

SYTYCD iPhone-app video's bekijkenDe Reageer-pagina geeft je ook de gelegenheid vanuit de applicatie mee te discussiëren via Twitter of Facebook, waarbij in het eerste geval gebruik wordt gemaakt van de hashtag #sytycd. Een beetje jammer is wel dat berichten standaard maar twee regels tonen en dat je ze een extra druk moet geven om ze volledig te lezen. Omdat de berichten niet veel ruimte innemen, is het een onnodige extra handeling.

Stemmen in de applicatie tijdens een uitzending is niet gratis. Daarvoor betaal je elke keer 0,79 cent via een in-app aankoop. Dat druist tegen de trend in dat meedoen met televisieprogramma’s met de ingang van Twitter en Tweede Scherm-apps, veelal gratis is geworden. Hopelijk volgen andere programma’s SYTYCD daarin niet.

Downloaden: So You Think You Can Dance? (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 13:50
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen dansen, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.