TED bekijken en beluisteren op je iPhone

De TED applicatie brengt de presentaties van de verschillende sprekers in audio- en video-formaat naar je iPhone. Lekker leerzaam en inspirerend!
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

TEDTED (Technology, Entertainment, Design) is een wetenschappelijke vierdaagse bijeenkomst die sinds 1990 jaarlijks gehouden wordt in Californië. Sprekers afkomstig uit drie werelden informeren elkaar met korte lezingen over onderwerpen uit hun gebied van expertise of de wetenschap in het algemeen. De bedoeling van TED is vooral om intelligente mensen een podium te geven om te proberen verstandige luisteraars te overtuigen van hun visie of nieuwe ideeën.


Elke spreker heeft ongeveer achttien minuten de tijd voor zijn presentatie. Goede ideeën moeten zich van daaruit verspreiden over de wereld, ideologisch gezien. Daarom zet de organisatie van TED ook cameraopnames van het overgrote deel van de gehouden lezingen vrij toegankelijk op hun website. De organisatie heeft nu een applicatie uitgebracht waarmee alle video- en audio-opnames te bekijken en beluisteren zijn op je iPhone.

TED is een prachtig initiatief en de onderwerpen die aan bod komen zijn zeer divers en leerzaam. Van presentaties over het beter benutten van het brein om tot goede ideeën te komen, tot Clay Shirky die uitlegt hoe sociale media ingezet worden tijdens protesten in bijvoorbeeld Iran.

TED is niet beperkt tot enkel de conferentiepresentaties in Californië. Bijna iedere dag komen er nieuwe presentaties bij van over de hele wereld en deze zijn te bekijken in een uitstekende videokwaliteit. Je kunt kiezen tussen video- en audio-opnames en wanneer je een bepaalde presentatie later nog eens wilt bekijken kun je hem toevoegen aan je favorieten. Je kunt vanuit de applicatie een presentatie ook delen via e-mail of meer informatie bekijken via de website van TED. De TED-applicatie is zeker de moeite waard als je thuis of onderweg eens geïnspireerd wil worden door deze slimme geesten, met vaak goede ideeën en visies op zeer verschillende technische en maatschappelijke onderwerpen.

Hieronder vind je een filmpje waarin de TED applicatie gedemonstreerd wordt:

TED is gratis te downloaden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.