iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Te gekke dierentuin: iPad-app voor de Kinderboekenweek 2012

Te gekke dierentuin is de iPad-app toebehorend aan het prentenboek Hallo, uitgelicht in de Kinderboekenweek 2012. In de applicatie stel je zelf een dierentuin samen uit de raarste eigen dieren met de raarste geluiden.

Te gekke dierentuin kinderboek iPadMet de Kinderboekenweek in volle gang is deze week een uitgelezen moment een kinderboeken-app uit te brengen op de iPad. (Te) gekke dierentuin is echter geen boek op zichzelf, maar een applicatie die toebehoort aan het prentenboek Hallo. Dat is geschreven door Edward van de Vendel en geïllustreerd door Fleur van de Weel. Met haar tekeningen kunnen kinderen nu zelf dieren samenstellen voor een knotsgekke dierentuin in de app.

Door verschillende lichaamsdelen van allerlei dieren aan elkaar te zetten, krijg je de meest creatieve dieren in de stijl die Van de Weel ook handhaaft voor het boek. Een zebra op meeuwenpootjes met een olifantenslurf? Waarom ook eigenlijk niet! De dieren kunnen vervolgens voorzien worden van een naam en je kroost kan het geluid dat het dier moet maken, zelf inspreken. Of je doet het zelf, voor een verjaardagsboodschap bijvoorbeeld.

(Te) gekke dierentuin richt zich op peuters en kleuters, vanaf 3 jaar. De app is uitgebracht door uitgever Querido, die eerder het intrigerende kinderboek Voordat jij er was op de iPad bracht. Zoek op onze tag Prentenboek om andere prentenboek-apps voor de iPad te vinden.

Downloaden: (Te) gekke dierentuin (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2012, 14:08
Categorieën Boeken, Nederlandse apps
Onderwerpen dieren, kinderboeken, nederlandse apps, prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.