Contract Killer: Zombies 2: ondoden slachten op iPhone en iPad

Contract Killer Zombies 2 is een nieuwe gratis shooter voor de iPhone en iPad, waarin je ditmaal vrij kan rondlopen om te schieten en hakken.

Contract Killer 2 Zombies headerEven na een tweede deel van het populaire schietspel Contract Killer, is nu ook de zombie-variant van het spel voorzien van een opvolger. Contract Killer: Zombies 2 van Glu Mobile is een actiegame waarbij de camera achter het hoofdpersonage staat, en je zombies overal om je heen kan doorzeven met kogels of neer kan meppen met knuppels en andere slag-instrumenten. De game is net als zijn voorgangers gratis te downloaden, maar voor sterke wapens mag je de knip trekken.

Contract Killer Zombies 2 zwaar geweerIets langer dan een maand geleden verbaasde Glu Mobile vriend en vijand. Het bedrijf durft in Contract Killer 2 – niet te verwarren met deze spin-off met zombies – een sluipschuttersgeweer voor te schotelen van 24 euro. Een exorbitant bedrag voor een wapen in een game, maar het toont waartoe deze uitgever bereid is in het experimenten met verdienmodellen van spellen die gratis zijn of lijken. Net als al haar andere games geldt voor Contract Killer: Zombies 2 hetzelfde: het spel wordt je al snel erg lastig gemaakt als je niet bereid bent er echt geld in te steken.

Met 410 beoordelingen en een gemiddelde waardering van 4 sterren in de App Store voor Contract Killer 2, kan het blijkbaar allemaal. En dan is het goed om te weten dat de zombie-variant grote sprongen heeft gemaakt ten opzichte van het origineel (729 beoordelingen, 4,5 sterren). Daarin stond je stil en schoot je bewegende doelwitten, nu meng je je echt in de actie. Je loopt met de linkerkant van het scherm en richten doe je met de rechter kant. Apart schieten is er niet bij: de game haalt de trekker over zodra je een vijand in je vizier hebt. Ook dan geldt nog dat door het hoofd richten de meest effectieve manier is om een tegenstander om te leggen, trouwens.

Contract Killer Zombies 2 shootoutIn de hoek van het scherm kan je herladen, wat je wel zelf moet doen, en van wapen wisselen. Je ziet een cirkel met allerlei te selecteren wapens in beeld, afhankelijk van hoeveel je er hebt gekocht. Als je even geen zin hebt in schieten, kan je een handwapen linksboven pakken om mee uit te pakken en de ondoden van dichtbij te slaan. In het begin doe je dat met een honkbalknuppel, later komt er ook een kettingzaag op je (dure) pad, waarmee je zombielichamen letterlijk uit elkaar kan klieven. Na een verhalend begin waarin je een handlanger aan je zij hebt die objecten voor je aan de kant schuift, sta je er voorts alleen voor. Je hebt daarmee alle ruimte om te bewegen, maar bent ook het enige doelwit van de steeds grotere en gevaarlijke zombiemenigte.

Door het automatisch schieten speelt Contract Killer: Zombies 2 erg toegankelijk. Verder ziet de game er aardig uit en klinken de wapens aardig. In het begin wordt dat nog teniet gedaan door tenenkrommende prestaties van de stemacteurs, maar daar heb je alleen amper last van. Het is jammer dat de missies niet de grote mate van afwisseling kennen van Gamelofts gratis game Zombiewood, maar de fan van puur schiet- en hakwerk kan weer even zijn hart ophalen.

Downloaden: Contract Killer 2: Zombies (gratis, universeel, vanaf iPhone 4, iPad 2 en iOS 4.3)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 15:45
Categorie Games
Onderwerp glu mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.