Logitech introduceert opvouwbaar iPad 2-toetsenbord en fysieke joystick

Logitech gaat in november twee nieuwe accessoires voor de iPad op de markt brengen: een toetsenbord inclusief dock en opbergsysteem en een joystick die je over virtuele besturingstoetsen in games kunt plaatsen.

Logitech Fold-Up KeyboardOmdat Apple geen keyboard-dock voor de iPad 2 heeft uitgebracht zoals ze dit deden bij de eerste iPad, zien we verrassend veel alternatieven van derden. De nieuwste toevoeging aan de lijst van iPad 2-toetsenborden is Logitech’s Fold-Up Keyboard, een uitvouwbaar toetsenbord waar je een iPad 2 tegenaan kunt zetten. Wanneer je hem dichtklapt gaat het toetsenbord automatisch uit, om zo stroom te besparen. Daarnaast gaat de fabrikant een opplakjoystick voor je iPad aanbieden, die verrassend veel weg heeft van de Fling. Beide verschijnen eind dit jaar op de Nederlandse markt.

Je zet je iPad 2 op de bijbehorende standaard, waar hij in landschapsweergave schuin op rust. Het toetsenbord van de Fold-Up Keyboard kan in tweeën opgebroken en gevouwen worden zodat je hem in de bijbehorende case kunt opbergen. De iPad schuif je hier vervolgens bovenop, zodat je hem dicht kunt klikken om te vervoeren. Wanneer het toetsenbord opgevouwen tegen de iPad aanzit gebruikt hij geen stroom. Zodra je hem echter weer uitklapt maakt hij automatisch een koppeling via Bluetooth en kun je weer aan de slag.

Logitech JoystickNaast de Fold-Up Keyboard gaat Logitech ook een Joystick voor de iPad aanbieden. Deze is echter een stuk minder origineel dan het nieuwe toetsenbord. De opplakcontroller lijkt namelijk als twee druppels water op de Fling, waar wij begin 2011 al over schreven. Je plakt de joystick over je scherm, op de plek waar het spel een virtueel pookje heeft. Logitech’s variant is wel een stuk goedkoper: een Fling-controller kost slechts 15 dollar, maar voor klanten buiten de Verenigde Staten komt daar 25 dollar aan verzendkosten bovenop. De Logitech-controller kun je straks zonder verzendkosten in Nederlandse winkels kopen.

Beide accessoires worden in november dit jaar verwacht. De Fold-Up Keyboard zal voor 100 euro in de winkel liggen, terwijl de Logitech Joystick je 15 euro zal gaan kosten. Je kunt beide nu alvast voorbestellen op Logitech’s website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2011, 14:13
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.