Taalles-app Duolingo krijgt offline modus en spraaklessen

De taalles-app Duolingo kan nu offline werken, geeft je spreekopdrachten en toont nu een woordenlijst met nieuwe woorden na een les.

Duolingo taal leren met gratis iPhone-appDe leerzame applicatie Duolingo, een van onze favoriete iPhone-apps van 2012, heeft een stevige update gekregen. Daardoor is het nu ook mogelijk om offline verder te leren als je eenmaal online aan een leertraject begonnen bent. Als je met een verbinding leert, laadt de applicatie naar eigen zeggen ‘een uur aan lesstof’ in en kan je die vervolgens offline afmaken. Ideaal om nog even de laatste puntjes op de i te zetten als je daadwerkelijk naar Spanje vliegt nadat je de taal hebt geleerd in de applicatie. Het is niet de enige verbetering in Duolingo 1.2.


Duolingo gratis taal leren iPhoneWant naast luisteren, lezen en schrijven, richt de applicatie zich nu ook op de vierde tak van leren die je kent van de middelbare school: een taal spreken. Duolingo is nu voorzien van spraakoefeningen in het Spaans, Frans, Duits en Engels (vanuit een van de talen hiervoor genoemd). Portugees valt dus nog even buiten de boot. Grappig: Duolingo zet daarbij in de App Store-omschrijving: ‘Hopelijk wordt Siri niet jaloers dat je tegen een andere app praat’.

Een belangrijke verbetering is dat je nu ook na elke les ziet welke woorden je wijzer bent geworden. Duolingo houdt een zekere willekeur aan van lesstof die je in een hoofdstuk krijgt, waardoor het kan zijn dat je twee hoofdstukken enkel dezelfde woorden herhaald krijgt en twee nieuwe woorden in totaal leert, terwijl een volgende les in één sessie acht nieuwe woorden voorschotelt. Die willekeur maakt dat je bij de les blijft en veel oefent door herhaling, maar zorgt er ook voor dat je sommige woorden die je minder vaak krijgt, minder goed onthoudt. Daar komt de nieuwe woordenlijst aan het einde van de les van pas. Als je het gevoel hebt woorden niet te onthouden, kan je ze er nog even in stampen.

De laatste toevoeging aan Duolingo vereist zeer zeker wel een internetverbinding. Je kan behaalde achievements voor het halen van hoofdstukken, onderwerpen en hogere rangen, nu delen op Twitter en Facebook. Zo geef je een duidelijke Yo leo, escribo, escucho y hablo Duolingo af naar de wereld.

Downloaden: Duolingo (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2013, 20:59
Categorie Onderwijs
Onderwerpen duolingo, taalcursus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.