Suske en Wiske iPhone-app houdt bij welke stripboeken je al hebt

Consilium B: Suske en Wiske is een app waarmee je stripalbums van Suske en Wiske kunt vastleggen. Met de app noteer je welke albums je gelezen en in bezit hebt.

consilium suske wiskeRichard Schiks liep tegen een probleem aan: als hij op rommelmarkten of boekenbeurzen rondstruinde, nam hij een papieren lijstje mee van de Suske en Wiske-albums die hij al in zijn collectie had. Steeds weer een nieuw lijstje maken van de albums die je nog wilt hebben is nogal een gedoe, dus hij besloot er een iPhone-app voor te maken. Consilium B: Suske en Wiske is een app in de stijl van Suske en Wiske, waarin alle verschenen albums aanwezig zijn. Een leuke toevoeging is de barcodescanner: daarmee zie je meteen ziet of het album al in je collectie zit.

De database met titels van stripboeken wordt lokaal bewaard en wordt bij een nieuwe versie van de app opnieuw opgehaald. Dit zorgt ervoor dat je de app zonder internetverbinding kunt gebruiken; ideaal als je op een stripbeurs bent waar het netwerk overbelast is. Je geeft aan of je een album in je collectie en/of gelezen hebt. Vervolgens kun je hierop filteren. Zoeken op albumnummer of titel kan natuurlijk ook en ben je even kwijt waar een album ook alweer over ging, dan vind je bij elk album een samenvatting in de app.

suske en wiske albumsOp dit moment bevat de app de volgende reeksen:

  • Vlaamse ongekleurde reeks (nr 0 t/m 35)
  • Vlaamse tweekleurenreeks (nr 36 t/m 50)
  • Gelijkvormige tweekleurenreeks (nr 51 t/m 66)
  • Nederlandse vierkleurenreeks (nr 67 t/m heden)
  • Hertekende covers
  • Luxe Nederlandse vierkleurenreeks
  • Nederlandse ongekleurde reeks
  • Nederlandse tweekleurenreeks
  • Blauwe reeks

In toekomstige versies van de app zal de albumlijst worden uitgebreid. Het zal duidelijk zijn dat dit geen officiële Suske en Wiske-app is. De term ‘Consilium B’ heeft ook niets met Suske en Wiske te maken; het is simpelweg de term die de ontwikkelaar ook gebruikte bij zijn eerdere app, waar hij bekendheid door kreeg: Consilium B: XBMC voor iPad.

Downloaden: Consilium B: Suske en Wiske (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2013, 21:15
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen strips, suske en wiske

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.