Nieuwsapp Flud gooit op 8 augustus bijltje erbij neer

De nieuwsapp Flud stopt ermee. Vanaf 8 augustus is de app niet langer te gebruiken. De Flud-app is al weggehaald uit de App Store.

flud mobileZomertijd… je ligt als appontwikkelaar op het strand en denkt: “Nah, waar doe ik het eigenlijk allemaal voor?” Er lijkt sprake van een moment van bezinning onder appmakers. Steeds meer ontwikkelaars kondigen aan dat ze stoppen met een app en zich op andere activiteiten willen focussen. De afgelopen dagen zagen we het gebeuren bij Orchestra en bij FileMaker’s Bento. En nu is alweer de volgende app aan de beurt: de makers van de nieuwsapp Flud stoppen er op 8 augustus mee.


iphoneclub-fludNa drie jaar aanmodderen concluderen de makers dat ze onvoldoende kunnen concurreren met apps als Flipboard en Zite. Het bedrijf achter Flud zal nu proberen om de technologie en het intellectueel kapitaal te verkopen.

Toen FLUD in 2010 werd geïntroduceerd kreeg de app goede reviews. Toen de app verscheen noemden we het een goed alternatief voor Pulse, ook zo’n nieuwsapp die maar niet echt wist door te dringen. Maar Pulse had geluk: zij werden voor 90 miljoen dollar overgenomen door LinkedIn, Flud niet.

Tijdens de Webby Awards 2013 ging Flud nog aan de haal met twee Official Honoree-awards. Maar het mocht niet baten. Het team kijkt terug op een leuke tijd en gaat nu bezig met spannende, nieuwe projecten. Tot 8 augustus heb je de tijd om je data te downloaden, zoals je leeslijst en nieuwsbronnen. Daarna zal de app niet langer werken. De Flud-app is overigens al uit de App Store gehaald.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 augustus 2013, 8:18
Categorie Nieuws
Onderwerp flud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.