iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Supercar Challenge: iPad-magazine vol autorace-actie

Supercar Challenge Magazine is een speciaal voor de iPad ontworpen virtueel tijdschrift dat na elke race in het weekend van de pagina's spat. Het zit barstensvol fraai vormgegeven pagina's, grote foto's en video's.

Supercar Challenge Magazine voor de iPadVolvo’s, Ferrari’s Corvettes, Porsches en Lamborghini’s: er gaat veel geld om in de grootste raceklasse van Nederland. Met Supercar Challenge Magazine voor de iPad is er nu ook een virtueel blad over verschenen dat schreeuwt kosten noch moeite te hebben gespaard. De app van het blad is gratis te downloaden en dankzij een groot aantal sponsors verschijnt er na elk raceweekend een nieuw nummer met verhalen, racestanden, foto’s en video’s van de spectaculairste racemomenten zoals crashes.

Ook fans van startstreepdames en details over de auto’s kunnen terecht in de applicatie waarin je nu al vier nummers kan downloaden. De nummers zijn zo’n zestig MB groot en dat zie je terug aan de kwaliteit ervan. Pagina’s zijn volledig opgemaakt voor het scherm van de iPad en komen geanimeerd in beeld.

Supercar Challenge autoklassesHet mooiste voorbeeld dat we tegenkwamen van een pagina was er een over een crash in de afgelopen Zandvoort-race. Rechts in beeld een kleine omschrijving van wat er gebeurde, links schuiven twee auto’s het beeld in en bovenin het scherm start een video met afspelen en zie je in een cockpit-view wat er gebeurt. Met een simpele pinch-beweging tover je het videoscherm tot de hele schermgrootte, pinch in elkaar en de video komt prachtig weer in de pagina terecht. Er is tijd in het ontwerp van Supercar Challenge gestoken en dat zie je elke pagina terug.

Het ‘blad’ kiest eveneens voor een snelle manier om te bladeren. Alleen de aankondigingen van verhalen kom je tegen als je snel door het magazine bladert. Als je op de pagina met een grote foto daadwerkelijk het verhaal wil lezen, druk je op een knop en krijg je de tekst als pop-in in beeld. Daardoor is de tekst niet te breed om te lezen, maar valt de tekst wel een beetje weg in het visuele uiterlijk van de app.

Er zijn nog vier races te verrijden in de Supercar Challenge, met de eerste in Zolder op zaterdag 8 september. Je kan na elke race een nummer in de app verwachten.

Downloaden: Supercar Challenge Magazine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 17:37
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen auto, magazine, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.