Astrid: gedeelde takenlijsten nu ook voor iPad

De populaire takenlijst-app Astrid is voor de iPad uitgekomen na succes op Android en de iPhone. Daarnaast kan je een Premium-abonnement nemen en toegang krijgen tot extra functies.

Astrid takenlijst-app iPad headerMaar liefst 3,5 miljoen gebruikers heeft de takenlijst-app Astrid als je alle iPhone- en Android-gebruikers bij elkaar optelt. Vooral op het laatste platform is de todo-app populair. Dankzij een update van de iPhone-app is Astrid ook voor de iPad beschikbaar en kan je ook op Apple’s tablet taken aanmaken en die aan anderen toewijzen. Daar schuilt de kracht van de toepassing namelijk in: je kan gezamenlijke takenlijsten aanmaken en die bijhouden.

Astrid gedeelde takenlijst met personenDe productiviteitsapp lijkt geknipt voor het grotere scherm van de iPad. Dat wordt in de liggende houding opgesplitst in twee helften, waarin je aan de grotere rechterkant een overzicht van de verschillende taken ziet. Links zie je de algemene menustructuur met daaronder meteen de (gedeelde) takenlijsten waarin je betrokken bent. In gedeelde lijsten zie je aan de hand van profielfoto’s wie een taak toegewezen heeft gekregen en aan een ballon aan de rechterkant hoeveel reacties erop zijn.

Als je een taak opent voor details, verschijnt er handig aan de linkerkant van het scherm een pop-up waarop je de details ziet of zelf kan invullen. Zo behoud je rechts het overzicht van de andere taken. Je kan zien wie er aan de taak verbonden is, op welke datum de afspraak staat en de hoogte van de prioriteit van de taak aangeduid in het aantal uitroeptekens. Met de List-optie kan je een taak makkelijk meenemen naar een andere productielijst. Omdat je al die handelingen voor het eerst op één scherm hebt, werkt Astrid op de iPad nog een stuk aangenamer dan op de iPhone.

Astrid voorbeeld reusable checklistsDankzij de menustructuur die linksboven permanent in beeld staat, kan je ook snel naar het activiteitenoverzicht waarin je de laatste reacties op taken binnen je lijsten ziet verschijnen, alsmede de wijzigingen in de taken (of lakens?) die worden uitgedeeld. De pagina People leidt je naar informatie over een andere gebruiker en diens opdrachten en dan is er nog de mogelijkheid van Reusable checklists: te gebruiken takenlijsten in het Engels die je voor allerlei dingen wel nodig kan hebben. Zes zomertoetjes, zes voorbereidingstips voor een succesvolle studie, vijftien tips voor het verhuizen naar een studentenkamer.

Met ingang van de update die de iPad-optimalisatie teweeg brengt, is ook Astrid Premium ingevoerd. Dat is een betaald abonnement dat je op de applicatie kan nemen voor extra functies. Het geeft je de mogelijkheid om documenten toe te voegen aan taken en om audiobestanden op te nemen als notitie. Daarnaast verzorgt Premium meteen voor een voice-to-text vertaler, al moet je dan wel Engels inspreken. Een Premium-abonnement is als in-app te verkrijgen voor 3,99 dollar per maand en 31,99 dollar voor een jaar.

Downloaden: Astrid Tasks/To-do List (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2012, 16:33
Categorie Productiviteit
Onderwerpen astrid, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.