Super Monkey Ball 2 crasht bij Mobile Substrate

Mensen die Super Monkey Ball 2 op een iPhone met jailbreak hebben geïnstalleerd, lopen tegen problemen aan dat de game steeds crasht. Er is een makkelijke oplossing, maar die gebruiken de jailbreakers niet allemaal. In plaats daarvan gaan ze klagen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

super monkey ballSEGA heeft een paar dagen geleden Super Monkey Ball 2 uitgebracht. Bij mensen die een iPhone met jailbreak hebben en Mobile Substrate gebruiken, levert de game echter problemen op: na het starten crasht de game steeds en dat is wat vervelend als je net €7,99 ervoor hebt betaald. Er werd al snel een oplossing ontdekt, waarbij gebruikers de applicaties SwapMode of SBSettings moeten installeren, zodat je de iPhone in safe mode kunt zetten.

Toch bleven de negatieve reviews binnenstromen in de App Store, omdat veel jailbreakers niet doorhebben dat het in feite aan de jailbreak van hun eigen toestel ligt en niet aan SEGA. De website AppAdvice nam contact op met SEGA om te achterhalen of de ontwikkelaars op de hoogte zijn van het probleem. Er is goed nieuws: SEGA weet dat het probleem bestaat en gaat er ook iets aan doen. Maar of ze dat lukt?

Een woordvoerder van SEGA stuurde een mailtje terug, waarin het woord ‘jailbreak’ handig wordt vermeden:

SEGA is aware of the recent issues with Super Monkey Ball 2 and would like to assure users that there is no issue with iPhone or iPod Touch standard systems and the game. The issue only occurs when an iPhone has been modified (for what we assume is development purposes). Due to the many different configurations that can be used for a modified phone we are unable to test those systems and accurately gauge any issues that a modified configuration may cause the game. We will continue to test Super Monkey Ball 2 on our end to ensure that it offers the standard iPhone and iPod Touch systems only the best gaming experience possible.

super monkey ball jailbreakSEGA zal niet snel in het openbaar aanbevelen om SwapMode/SBSettings te installeren. Op dit moment moet je daarom als speler contact met Sega Support opnemen als je tegen problemen aanloopt. Toch zal het lastig zijn voor SEGA om alle problemen op te lossen. Ze ontwikkelen voor een apparaat zoals Apple dat standaard aanbiedt en kunnen moeilijk rekening gaan houden met de vele varianten van ‘modificaties’ die mensen op hun iPhone doorvoeren. Tegelijk kun je jailbreakers ook niet kwalijk nemen dat ze meer met hun toestel willen doen. De conclusie van AppAdvice is: door de keuze te maken om te jailbreaken, moet je maar de consequenties accepteren dat niet alles meer loopt zoals gepland en dat je niet moet klagen als er iets misgaat. Als je slim genoeg bent om te jailbreaken moet je ook in staat zijn om je problemen op te lossen. En laten we eerlijk zijn: het installeren van SwapMode of SBSettings is nou ook weer niet zo heel ingewikkeld.

Het probleem ligt niet zozeer bij een jailbreak, maar aan het feit dat je Mobile Substrate gebruikt. Eén mogelijke oplossing is dat Saurik een update uitbrengt, die het probleem oplost.

Eerder deed een soortgelijk probleem zich voor bij Skype op iPhones met jailbreak. Skype waarschuwde de gebruikers toen, dat de applicatie niet goed zou werken.

Downloaden: Super Monkey Ball 2 (€7,99) en de oude versie: Super Monkey Ball (€3,99)
Via: AppAdvice

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2009, 13:07
Categorie Games
Onderwerpen jailbreak, super monkey ball

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.