Super 8 bijgewerkt naar 2.0: deel filmpjes met effecten op de iPhone

De iPhone-app Super 8, waarmee je filmpjes kan schieten met de iPhone en die er ouderwets uit kan laten zien, heeft een update gekregen waarna je de video's kan delen op Twitter, Facebook en YouTube.

Super 8 video met effecten iPhoneIn de laatste maand van het jaar begint het idee van lijstjes en jaaroverzichten alweer te spelen. De applicatie Super 8 herinnert er piekfijn aan welke ontwikkeling het laatste jaar zo prominent aanwezig is in apps: het implementeren van deelmogelijkheden. Het is de grootste toevoeging in versie 2.0 van de applicatie, waarmee je filmpjes kan schieten en die je kan voorzien van ouderwetse effecten. Delen kan via e-mail, maar ook naar YouTube, Facebook en Twitter.

Je kan meteen delen door de ‘analoge’ knop onderaan het scherm al vóór het filmen op delen te zetten in plaats van cartridge. Super 8 voor iPhone film makenMet de cartridge-knop slaat Super 8 een filmpje nog ouderwets op. Maar ook in die cartridge view is het mogelijk een film te delen. Je kan zelfs kiezen of je het eigen filmpje, de standaardintro of de credits wilt delen. Als je vervolgens het filmpje opslaat kom je in de library view – en ja hoor: ook daar is het mogelijk om een film te delen, en nu gaat het om het geheel. Zodra je een filmpje selecteert, bekijk je hem niet meer automatisch, maar kom je nu voor de keuze: delen of bekijken.

Andere verbeteringen aan Super 8 zijn eenvoudiger wisselen tussen de lenzen. Je hoeft nu maar op de naam boven een andere lens te drukken, om die als filter van het beeld te laten fungeren. Nieuw zijn een vissenkom-lens en een Posterize-lens. De andere handige vernieuwing is dan nog onbeschreven. Filmpjes renderen vanaf nu veel sneller. Je hoeft dus niet meer zo lang te wachten totdat een filmpje klaar is met berekenen en verwerken.

Downloaden: Super 8 (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 december 2011, 14:01
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen effecten, filmen, fotofilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.