SUP, een sociaal netwerk om af te spreken met vrienden

Met het nieuwe sociale netwerk SUP! voor de iPhone en iPod touch zie je in één oogopslag wat je vrienden uitspoken en kun je aangeven of je erbij bent. Behalve als kalender fungeert de applicatie ook als groepschat.

SUP sociaal netwerk voor de iPhone en iPod touchSup! is een nieuw sociaal netwerk voor de iPhone en iPod touch. Er zijn al tientallen, zo niet honderden apps waarmee je een sociaal netwerk kan opzetten op de telefoon, maar deze is bijzonder. Sup! stelt namelijk als doel dat je meer tijd besteedt met je échte vrienden. Het gooit de functies van een gemeenschappelijke kalender, afsprakenlijst en groepschat bij elkaar. Het geeft zelfs punten aan de mensen die het meest afspreken met hun vrienden.

Het werkt zo: een vriend plaatst een evenement in de groepskalender. Een barbecue op Tweede Paasdag is een mooi voorbeeld. Voor het evenement wordt automatisch een pagina gemaakt. Jij ziet de pagina als je op de betreffende datum klikt in de kalender. Een icoontje geeft aan om wat voor soort evenement het gaat. De details staan erbij aangegeven en je ziet wie erbij aanwezig zal zijn. Ook jij kan laten weten of je erbij bent. Als je een partner in het systeem hebt ingevoerd, kun je meteen aangeven of je alleen of als stelletje komt. Daarnaast kun je over elk evenement chatten. Zo is Sup! dus een soort Whatsapp-groepschat over een bepaalde gebeurtenis, zoals de voetbalpot van gisteren of de barbecue van maandag. Natuurlijk kan je ook zelf evenementen invoeren.

Sup! integreert (bewust) niet met de gevestigde sociale netwerken. Het richt zich niet op volgers en verre vrienden, maar échte vrienden. Als je dit systeem wilt laten werken, moeten die vrienden dus allemaal een iPhone en de applicatie van 79 eurocent hebben. Maar als iedereen keurig de applicatie regelmatig bekijkt, vervangt het wel het oneindig rondbellen, sms’en en Whatsappen. Bovendien stelt ontwikkelaar GP Cubed op de website dat een gratis versie met reclame in de maak is.

Downloaden: SUP! (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 april 2011, 13:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen activity, afspraken, sociale media, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.