Sumzy voor iPhone: intuïtieve en simpele calculator met veegbewegingen

Calculator-app Sumzy voor iPhone heeft geen toetsen voor wiskundige tekens, maar laat gebruikers in plaats daarvan veegbewegingen maken.

sumzy logoHet regent calculators in de App Store, en Sumzy is één van de meest recente nieuwkomers. De app wil mensen laten rekenen door hen zo weinig mogelijk toetsen in te laten drukken, en zoveel mogelijk gebruik te maken van veegbewegingen. Typ een cijfer in, en veeg omhoog op het toetsenbord om een cijfer hierbij op te tellen. Om een getal ergens van af te trekken doe je het tegenovergestelde. Om het resultaat van een som te zijn moet je op het display naar boven vegen. De app heeft vier kleurenthema’s, die bij de kleuren van de iPhone 5c passen.

sumzyOm te vermenigvuldigen veeg je op het toetsenbord naar rechts, en om te delen naar links. Als je een getal teveel hebt getypt -bijvoorbeeld 555 in plaats van 55- veeg je op het display naar links om éen of alle getallen te verwijderen. Daarnaast heeft het toetsenbord onderin een knop om een minteken voor een getal te plaatsen of deze juist te verwijderen, en een punt om getallen achter de komma toe te voegen. Het transparante rondje bovenin het display kan worden gebruikt om de instellingen op te roepen, en als je hem langer indrukt om alles wat je voor jouw huidige som hebt ingevoerd te wissen.

Ook handig aan Sumzy: veeg met twee vingers over het toetsenbord naar beneden om jouw geschiedenis te bekijken. Alle bedragen die je eerder hebt ingevoerd verschijnen nu onderaan je display, vanwaar je ze kunt selecteren. Zoek naar een bedrag door naar rechts te schuiven en verwijder ze door op het kruisje te tikken. Let op: tikken om te selecteren en tikken om te verwijderen luistert in deze app nogal nauw.


Zoals eerder gezegd is Sumzy lang niet de enige intuïtieve calculator in de App Store. Wie in plaats van vegen of toetsen liever gebruik maakt van natuurlijke taal, doet er goed aan om eens naar Soulver te kijken. Die app kreeg na een laatste update kleurcoderingen en wordt ook wel de Fantastical 2 van de rekenmachines genoemd.

Downloaden: Sumzy (0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2013, 21:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen calculator, rekenmachine

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.