Sullivan’s List NL: 100 knotsgekke tradities in een iPad-app

Sullivan's List NL is een prachtige iPad-applicatie vol tradities en evenementen over de gehele wereld. Alle gebeurtenissen worden in de app in meerdere fullscreen-foto's en tekst en uitleg gevangen.

Sullivan's List tomatenfeestDe Sullivan’s List is een lijst met 100 noemenswaardige, rare evenementen die over de hele wereld plaatsvinden. De iPad-app ervan bestaat al een tijd lang in het Engels, maar er is ook een Nederlandse variant die volledig gratis wordt aangeboden vanwege een sponsordeal. De app beschrijft de evenementen samenvattend in verschillende kaders en toont er foto’s van in volledig beeld. De tradities worden gerangschikt op periode in het jaar. De lijst opent dus met de oer-Hollandse Nieuwjaarsduik.

De tekst is wat klein uitgevallen. Dat is de grootste kritiek op de indeling die zichtbaar specifiek voor de iPad is ontworpen. Sullivan's List tradities op de iPadDe app is alleen in de liggende stand te gebruiken en bevat aan de linker kant altijd de inleiding en de omschrijving van een traditie en rechts daarvan grote foto’s die het hele scherm vullen.

Op die foto’s zweven de verschillende kopjes Oorsprong, Meedoen, Tips en Info. Je vouwt ze uit door ze aan te tikken en klapt ze op dezelfde manier weer in. Met een pijltje kan je ook de tekstkolom aan de linkerkant inklappen. Met een tik op de foto vervolgens, verdwijnt alle informatie uit beeld en resteert er een slideshow van foto’s van een traditie. Door horizontaal te swipen, ga je naar de vorige of volgende traditie. Sullivan's List op een kaartMet een tik op het scherm komen de kolommen weer in beeld.

Met een menuknop aan de onderkant, kan je de tradities op een in te zoomen wereldkaart bekijken en kan je de evenementen op een kalender zien. Er is eveneens een top 10 met meest bizarre tradities te vinden (waar, dat verklappen we alvast, Koninginnedag eigenaardig op 1 staat) en onder het kopje Mijn lijst kun je een eigen to-do samenstellen.

Sullivan’s List voor de iPad werkt zo fraai, dat je je al snel afvraagt waarom andere iPad-magazines niet zo in elkaar steken. Omdat de app ook nog eens gratis is, het is het een leuk en eenvoudig aan te raden naslagwerk over tradities wereldwijd.

Downloaden: Sullivan’s List NL (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 januari 2012, 16:38
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen evenement, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.