Strides: werk aan allerlei soorten doelstellingen met iPhone-app

Strides is een iPhone-app om allerlei doelstellingen voor jezelf mee te zetten. Van afvallen tot dagelijkse routines tot projectmanagement.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Strides iPhone taken bijhoudenBroekriem aantrekken en tegelijkertijd ruimer in je broek zitten? Strides is een iPhone-app die in beide gevallen stok achter de deur kan zijn. De nieuwe applicatie wil je op weg helpen bij doelstellingen in elke vorm die je kan bedenken. Jezelf nieuwe manieren aanleren, een doel bereiken tegen een bepaalde tijd, je gemiddelde in de gaten houden of beoogde mijlpalen instellen: het kan allemaal met de app. Om het simpel te houden, geeft de applicatie je uit zichzelf al een selectie simpele trackers om aan te werken.

In het blauwe schuifmenu vouw je ze open onder de noemer Popular Trackers, en daar komen de logische doelstellingen al in beeld. Stoppen met roken is er niét een van, maar ook de andere zullen bekend klinken: verlies gewicht, bespaar geld, sta eerder op, doe aan fitness, houd jezelf aan een budget, oefen gitaarspel, plan een feest of manage een project. Het zijn voorbeelden van de doelstellingen die je zelf kan aanmaken in de verschillende categorieën die in de inleiding al zijn genoemd.

Strides gewicht verliezen grafiek Strides meer water drinken

Elke categorie heeft een eigen vragenformulier dat je invult. In het geval van een doel dat je aan jezelf stelt, vul je eerst de naam van de tracker in zodat je hem later kan recyclen. Dan benoem je het doel in één zin en vervolgens zijn de nuttige gegevens aan de beurt. Wat is de waarde waarmee je begint en met welke waarde wil je eindigen? Wanneer gaat de tracker in en wat is je deadline? En ook niet onbelangrijk: wanneer wil je je vorderingen loggen en op welk tijdstip mag je daarvoor gestoord worden door een pushbericht? Nadat je een tracker hebt ingesteld, kan je een beroep doen op de hier afgebeelde voortgangspagina’s. Je ziet per categorie een andere presentatiemanier van de deadlines en doelen.

Strides gemiddelde golfscore Strides party plannen iPhone

Zo kan je een onnoemelijke lijst trackers maken met allemaal hun eigen pushherinneringen, of het nou gaat om je dagelijkse push-ups voordat je naar het werk gaat, of het afwerken van een project met allerlei mijlpalen in het proces. Bij de laatste geef je de mijlpalen per stuk een naam, startdatum en deadline en zo is Strides ook een applicatie voor projectmanagement op persoonlijke basis. Je kan je trackers vooralsnog niet delen met andere gebruikers, maar als de applicatie nu al zo uitgebreid is… voor wanneer zal ontwikkelaar Pure Signal voor zichzelf de deadline ervan hebben neergezet?

Downloaden: Strides: Goals & Habits Trackers (€1,79 ter introductie, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 18:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.