Groeikalender voor iPhone en iPad geeft advies en tips over baby’s

In de app Groeikalender voor iPhone en iPad krijg je als nieuwe ouders informatie over de eerste 2,5 jaar van je kind.

Groeikalender logoMet Groeikalender word je bijgepraat over je pasgeboren kindje. Ben je pas verblijd met een baby’tje, dan vind je in de app allerlei informatie over je kindje en de ontwikkelingen die het meemaakt. Vul de geboortedatum van je kind in en ontvang telkens berichten met actuele informatie. Vooral in de beginweken is de informatie erg handig, omdat veel baby’s in deze periode dezelfde dingen meemaken. Ligt de geboorte van je zoon of dochter al wat verder achter je, dan kun je de app wellicht alsnog gebruiken: het geeft informatie over kinderen tot 2,5 jaar.

Vooral de eerste paar weken zal het voor veel nieuwe moeders en vaders handig zijn om deze app te installeren. Veel ouders zijn onzeker over hun nieuwe rol en kunnen wel wat advies gebruiken. En een iPhone is misschien sneller gepakt dan dat leuke Oei ik groei-boek dat tussen de andere kraamcadeaus verstopt ligt. In de beginperiode is er elke week een tekst te lezen met tips over je baby, maar ook over wat de moeder meemaakt. In het menu Mijlpalen vink je belangrijke momenten of prestaties in het jonge leven van je kind af, als hij bijvoorbeeld al kan zitten, gedag zwaait of zijn eerste tand krijgt. Als je zo’n item als voltooid markeert, krijg je de kans een foto van dit moment toe te voegen, deze van een lijstje te voorzien en hem op Facebook te plaatsen. Er is ook een onderdeel waarin je uitleg krijgt over ziektes en kwaaltjes.

In de teksten, bijvoorbeeld het onderdeel Kwalen, staan ook links naar onderwerpen die leiden naar de website van Zelfzorg, dat achter de Groeikalender-app en de eigen Zelfzorg-app zit. Zelfzorg en de bijbehorende apps zijn producten van de de medische organisatie Neprofarm.

Downloaden: Groeikalender (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2013, 15:00
Categorie Lifestyle
Onderwerpen activity, baby

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.