Street Tag: klieder met graffiti via augmented reality

Street Tag is een applicatie voor de iPhone waarmee je graffiti kan spuiten op muren, zonder dat ze voor iedereen zichtbaar zijn. Alleen gebruikers van de app zien je kunststukje als ze in de buurt zijn.

Street Tag graffiti spuiten op de iPhoneIn het kader van de Street Summer-programmering van Channel 4, heeft de Britse televisiezender een bijzondere iPhone-applicatie uitgebracht. Met Street Tag kun je graffiti spuiten zonder gearresteerd te worden, zo beweert de app. Via augmented reality, waarmee je door de camera van de iPhone kijkt, kun je op elke muur een ‘tag’ neerzetten. Daarna kan je de creatie en de locatie van de creatie delen.
De applicatie herkent of je een muur bespuit. Zodra de app bemerkt dat je op een raar oppervlak bezig bent, blokkeert hij die hoogten en kun je daar verder geen graffiti op spuiten.

Street Tag opties om te sprayen Een grote waarschuwing in beeld meldt dan dat je met de knop Clear opnieuw kan beginnen. Het is imposante techniek die een keerzijde heeft. Street Tag lijkt gebruik te maken van de accelerometer om vast te stellen of je wel op een muur kliedert – en bouwt daarvoor een veilige marge in die het moeilijk maakt überhaupt een fraaie tag neer te zetten. In een korte test hadden we op een iPhone 3GS grote moeite zelfs maar een smiley op een muur te zetten omdat we na het tekenen van de mond niet meer omhoog mochten tekenen, wat nodig was voor de ogen. Hoe we de iPhone ook richtten; de app zorgde ervoor dat we niet meer in ons kader konden spuiten. Street Tag delen maarBovendien gaat het spuiten op zichzelf erg trillerig. We besloten de eenogige smiley met de kreukelmond maar niet op te slaan en te delen met de buitenwereld – een optie die overigens voorzien wordt van een locatie in de applicatie en met foto en link op Facebook en op Twitter.

Street Tag is net als veel andere apps die gebruik maken van augmented reality, met name een toepassing die laat zien wat er allemaal mogelijk is met de techniek. Hoewel het daadwerkelijk spuiten van een tag erg lastig is, is het idee erg leuk. Zo kunnen andere gebruikers van de app je kunstwerkje op een kaart zien en kan jij ook die van andere tegenkomen. En dat dus zonder dat je in aanraking komt met de poltiemacht.

Downloaden: Street Tag (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2011, 18:03
Categorie Amusement
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.