Streamnation 2.0: films en series delen makkelijker in iOS-app

Clouddienst Streamnation, een soort Dropbox-voor-groepen, heeft een vernieuwde en indrukwekkende iPhone- en iPad-app.

Streamnation iPhone iPad clouddienst Dropbox voor groepenDe ‘Dropbox voor groepen’ Streamnation heeft haar iPhone- en iPad-app een flinke oppoetsbeurt gegeven. De applicatie maakt het delen van films, series en eigen foto’s en video’s met andere gebruikers in je groep makkelijker. Zo worden series die je met vrienden deelt nu gegroepeerd op seizoenen en kan je films sorteren op genre en beoordeling. Je kan de anderen in de groep bovendien meteen laten weten wat je ervan vindt met een like of reactie op elk bestand.

Streamnation 2.0 introduceert een totaal nieuw design in zowel de webomgeving als in de app voor de iPhone en iPad. De app is opgeknipt in drie segmenten. De nadruk ligt op foto’s en video’s van jou en de deelgenoten in de groep. Daar is een aparte timeline-weergave voor geïntroduceerd waarop je de beelden in de volgorde van tijd ziet. De segmenten Films en Series ontberen een timeline, maar net als de andere pagina’s in de app kan je bestanden altijd sorteren op datum van aanmaken, datum van toevoegen, naam en beoordeling. Voeg je een film of serie toe, dan graaft pluist de dienst voortaan zelf uit welke boxart en IMDb-informatie daarbij hoort.

Streamnation hoofdmenu Streamnation bibliotheek iOS

De nieuwe indeling van Streamnation is niet altijd even logisch. Zo vind je op de verschillende pagina’s geen snelle knop om foto’s en video’s toe te voegen aan de clouddienst. Daarvoor kan je alleen terecht in het grijspaarse schuifmenu met de plusknop links bovenin beeld. Daarnaast druk je op de transfers om te zien waar je groepsgenoten mee bezig zijn. Daar weer naast open je de vriendenpagina waarop je meer mensen kan uitnodigen via Gmail en Facebook. Ook zie je er vriendsuggesties van de app. Vrienden uitnodigen is tijdelijk erg lucratief gemaakt: je krijgt er beide 500 MB extra voor als iemand je uitnodiging accepteert. Een aardige vooruitgang op de 2 GB die je standaard gratis krijgt.

Als laatste grote verbeterpunt moet het uploaden van bestanden veel sneller zijn in zowel de applicatie als de website. Dat hebben we helaas niet kunnen testen. Door de grote media-aandacht voor Streamnation 2.0, lijken de servers van de dienst momenteel overbelast.

Downloaden: Streamnation (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Verschil tussen Dropbox en Streamnation
We noemen Streamnation een ‘Dropbox voor groepen’ omdat de twee clouddiensten in de basis vergelijkbaar zijn. Je zet (automatisch) foto’s en video’s op de cloudservice zodat je ze altijd bij de hand hebt als je een internetverbinding hebt. Het verschil is dat je in Dropbox alleen gewenste mappen deelt, terwijl delen met vrienden de hoofdmoot vormt van Streamnation.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 21:11
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen cloud, dropbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.