Luxuria Superbia voor iPad: intuïtief spel met bloemen (en bijtjes?)

Luxuria Superbia voor iPad is een app met een seksueel tintje. In het spel moet je bloemen gelijkmatig met kleur vullen door ze aan te raken.

luxuriaZo af en toe komt er een nieuwe app langs die we moeilijk in een hokje kunne plaatsen. Luxuria Superbia is zo’n app. Het is een intuïtief muziekspel dat niet echt op andere spellen lijkt, en niet alleen vanwege de seksueel getinte teksten die soms ineens ten tonele verschijnen. In het spel moet je met aanrakingen bloemen gelijkmatig met kleur vullen, waar een zekere mate van controle voor nodig is. Ondertussen wordt je vermaakt met mooie muziek en graphics. “A simple game of touch, pleasure and joy”, aldus de ontwikkelaars. Een veilige omschrijving, die niet iedereen sensueel zal opvatten, maar stiekem wel zo lijkt bedoeld.

superbiaDe visuals in Luxuria Superbia zijn erg bijzonder. Een beetje “trippy”, maar op een goede manier. In het spel bevind je je in de binnenkant van een bloem, die zich door jouw aanrakingen vult met kleur. Ook verschijnen er soms vreemde, hypnotiserende objecten in de bloemschacht. Je begint met een lege en saaie bloem, maar als je het scherm met éen of meerdere vingers aanraakt krijgt de bloem steeds meer kleur, waardoor hij gelukkig wordt. In totaal zijn er twaalf verschillende bloemen, die je allemaal kunt ingaan. Elke bloem is anders, en beschikt over een ander aantal bloemblaadjes. Om een volgende bloem te ontgrendelen moet je het level in de vorige bloem hebben gehaald.

lux superbiaJe kunt de bloemblaadjes echter niet willekeurig aanraken, maar moet opletten wat je doet. Bloemblaadjes die te weinig aandacht krijgen verliezen namelijk hun kleur. Daarmee draait alles om controle: je zult langzaam en gecontroleerd moeten spelen om de hoogste score te bereiken, terwijl haastige spoed juist tot mislukkingen leidt. Je weet dat je het level aan het halen bent als de app je “bijzondere” aanmoedigingen begint te geven. Dingen als “Oh Goodness yes” en “Pollinate Me” (“Bestuif me”). Die aanmoedigingen geven het spel toch een seksueel tintje, ook al promoten de ontwikkelaars de app – om begrijpelijke redenen- niet als zodanig.

Sensuele teksten daargelaten; Luxuria Superbia heeft genoeg kwaliteiten om het spel een kans te geven, zoals de mooie visuals, de intuïtieve bediening en de unieke aanpak, waarbij alles draait om controle houden. Voor nieuwsgierige mensen zeker de moeite waard.

Downloaden: Luxuria Superbia (€2,69, iPad, iOS 4.3+)

Luxuria Superbia launch trailer from Tale of Tales on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2013, 21:29
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.