Stievie tv-app binnenkort beschikbaar voor alle Belgen

VMMa wil de Stievie tv-app binnenkort aanbieden aan alle Belgische gebruikers. Het gaat om een commercieel aanbod, dat concurreert met TV Overal en Yelo van Telenet en Belgacom.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Stievie plus voor snelmenuDe VMMa wil tv-app Stievie commercieel aanbieden aan alle Belgische gebruikers. Dat heeft VRT-bestuurder Sandra De Preter gezegd in het Vlaams Parlement. Sinds februari kunnen 10.000 Belgen de tv-app Stevie van de Vlaamse openbare en commerciële omroepen proberen op hun iPhone of iPad. Na de testfase was een evaluatie gepland, waarin het betaalmodel wordt uitgewerkt.

In het Vlaamse Parlement liet de openbare omroep alvast laten weten dat ze de app commercieel op de markt willen brengen, zodat iedere Belg er straks gebruik van kan maken. Stievie is een mobiele app waarmee je kunt kijken naar de zenders Eén, Canvas, Vtm, 2BE, Vier, Vijf en vier andere Vlaamse tv-kanalen. Momenteel werkt Stievie alleen op iPhone en iPad, later zijn Android- en Windows-versies gepland. Je kunt ermee uitgesteld tv-kijken, zoals de Nederlandse Uitzending Gemist-apps. Voor Stievie heb je geen kabelabonnement nodig, een internetverbinding is voldoende. Dat maakt Stievie handig voor mensen die bijvoorbeeld een zomerhuisje hebben of op een camping met draadloos internet zitten. Reclames kun je doorspoelen.

Stievie concurreert met de mobiele tv-platformen van Telenet en Belgacom, Yelo en TV Overal. Een andere kanshebber die probeert de markt te veroveren is WeepeeTV. De VRT vertelde in het Vlaamse Parlement over het eerste jaar waarin de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse regering geldt. Veranderingen in het televisielandschap hebben VMMa voor nieuwe uitdagingen geplaatst. Zo richtte zender Vier zich bewust op kijkers en reclameinkomsten van de VRT, maar desondanks is de openbare omroep tevreden over de resultaten van het afgelopen jaar.

https://www.youtube.com/watch?v=SpTumdQLJZU

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 16:09
Categorieën Amusement, Belgische apps
Onderwerpen stievie, vrt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.