hEyeway: Nederlandse oplossing voor oogartsen maakt dure camera overbodig

hEyeway is een oplossing voor oogartsen, die met een iPhone, camera en spleetlamp de ogen van patiënten kunnen onderzoeken en meteen foto's en video's delen.

heyeway oogartsenhEyeway is een nieuwe medische app voor oogartsen, ontstaan vanuit het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogartsen die er gebruik van willen maken zullen wel een speciale adapter moeten aanschaffen, waarmee je de iPhone kunt koppelen aan een spleetlamp. Met de app hEyeway kan de oogarts vervolgens het oog onderzoeken, foto’s en video’s maken en deze delen met collega-oogartsen en de patiënt zelf. De app biedt ook de mogelijkheid om na het onderzoek meteen de oogproblemen met de patiënt te bespreken. Met geld van Alcon Pharma Benelux werd het idee uitgewerkt; oogartsen in de Benelux kunnen via Alcon een licentie afsluiten.

heyeway houder kleinDe artsen betalen hiervoor abonnementsgeld, met de belofte dat de oplossing goedkoper is dan de camera’s die hiervoor op de markt zijn en die je aan een spleetlamp kunt koppelen. De iPhone-oplossing biedt bovendien nog meer mogelijkheden, namelijk het maken van een foto, opslaan en delen ervan. Oogarts Jan-Tjeerd de Faber van het Oogziekenhuis Rotterdam droeg zijn idee over aan het Rotterdams Oogheelkundig Instituut, die er met hulp van ontwikkelaar Synappz een ‘ecosysteem’ van maakte, bestaande uit een houder, app en een platform om de foto’s veilig op te slaan. Iedereen die dat wil kan de hEyeway-app gratis downloaden.

Downloaden: hEyeway (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 11:30
Categorie Geneeskunde
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.