Clouddienst Copy kan nu automatisch uploaden op iPhone en iPad

De cloudservice Copy heeft haar iPhone- en iPad-app ververst met de mogelijkheid om foto's te uploaden op de achtergrond.

Copy iPhone iPad cloud opslagHet is een kleine speler in de steeds grotere markt van online opslagdiensten, maar cloudservice Copy baart momenteel opzien doordat je er steeds 5 gigabyte opslag bij krijgt als anderen op jouw uitnodiging, ook van Copy gebruik maken. Zo kan het de omvang van je online opslag snel oplopen. De universele iOS-app van Copy was tot nu toe niet erg overtuigend, maar die heeft een handige update gekregen. De applicatie kan vanaf nu bestanden op de achtergrond uploaden, vergelijkbaar met Dropbox.

Begin met het uploaden van foto’s en video’s vanuit je fotoalbum, sluit de applicatie af, en Copy kan nog tien minuten doorgaan met uploaden voordat hij het uploaden afbreekt. Dat het uploaden dan stopt, heeft te maken met restricties van Apple. Dat is bij bijvoorbeeld Dropbox niet anders. De grote winst van het achtergrond-uploaden is dat je andere dingen kan doen op de iPhone en iPad terwijl je bestanden op Copy zet.

Het opzoeken van en bladeren door bestanden in de Copy-app werkt soepeler dan voorheen in de app. Ook kan je nu tussen geopende bestanden vegen in de Inbox waarin je bestanden van anderen ontvangt en gaat het verversen van pagina’s niet meer gepaard met het zwart flikkeren van het beeld. Ook niet onbelangrijk: de applicatie maakt nu gebruik van de vernieuwde server(s) van Copy. Daardoor moet het uploaden en downloaden veel sneller gaan dan voorheen.

Downloaden: Copy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 10:01
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, copy paste, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.