Stichting KijkOnderzoek brengt gratis Kijkcijfer-App uit

Stichting KijkOnderzoek heeft een gratis applicatie uitgebracht waarmee gebruikers kijkcijfers kunnen raadplegen.

Kijkcijfer-AppStichting KijkOnderzoek (SKO) heeft vandaag een eigen applicatie uitgebracht waarmee je de kijkcijfers van Nederlandse tv-programma’s kunt raadplegen. SKO is verantwoordelijk voor het onderzoek naar het kijkgedrag van de Nederlandse bevolking en rapporteert dagelijks de kijkcijfers van programma’s die de dag ervoor zijn uitgezonden.

De gratis applicatie biedt gebruikers een top 25 van meest bekeken programma’s per uitzenddag. In dit overzicht vind je statistieken terug als de kijkdichtheid (kdh), marktaandeel (madl) en het absolute aantal kijkers (abs). Diezelfde top 25 kun je ook per zender raadplegen. Ten slotte kun je per dag nog overzichten opvragen voor de belangrijkste tijdvakken (all day en primetime).

Ontwikkelaar DoodleSoft lanceerde in maart ook nog een onofficiële app om kijkcijfers in te bekijken. Deze is inmiddels uit de App Store verdwenen. Gezien deze nieuwe app wel door SKO wordt ondersteund, vermoeden wij dat het hier om een nieuwe revisie van deze oude applicatie gaat.

Downloaden: SKO Kijkcijfer-App (gratis)

Meer informatie: Stichting KijkOnderzoek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 14:43
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen kijkcijfers, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.