Crimson Steam Pirates : strategische piratengame van maker Halo

Crimson Steam Pirates is de nieuwste iPad-game van Bungie, dezelfde ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de legendarische Halo-serie.

Crimson Steam PiratesDe gamewereld lijkt door de iPad flink opgeschud te worden. Kijk alleen al naar een studio zoals Game Bakers, die bestaat uit twee ontwikkelaars die zich hiervoor alleen maar bezighielden met grote blockbusters op de populairste spelcomputers. Zelfs Halo-ontwikkelaar Bungie lijkt flink van strategie te veranderen door de komst van Apple’s tablet. Zo brachten ze vandaag Crimson Steam Pirates uit, een gratis, strategische piratengame waarin spelers nieuwe delen van het verhaal kunnen vrijkopen.

Crimson Steam Pirates speelt zich af in een heel ander soort 1888 dan wij uit de geschiedenisboeken kennen. Koningin Elizabeth heerst met een ijzeren vuist over Engeland en bijna overal in de Verenigde Staten is wel een burgeroorlog gaande. Piraterij is ook nog steeds aardig winstgevend en de gemiddelde zeerover heeft zijn schip uitgerust met interessante technische snufjes.

Het spel is opgedeeld in beurten. Iedere beurt plot jij een koers, die jouw schepen varen wanneer je op de ‘Play’ knop drukt. Tegelijkertijd varen ook de schepen van je tegenstander hun geplande tocht. Aanvallen doe je automatisch, maar dan moeten de wapens van je schip natuurlijk wel gericht staan op een vijandelijke boot. Door de geplotte koers ingedrukt te houden krijg je te zien waar de kanonnen uiteindelijk op gericht staan.

Je begint met een enkel schip, maar naarmate je verder komt speel je nieuwe vaartuigen vrij. Iedere boot heeft ook zijn eigen vaardigheden, die je optimaal moet gebruiken om een gevecht tot een goed einde te brengen.

Het is ook mogelijk om het tegen andere spelers op te nemen. In VIP Defense staan jij en je tegenstander als aanvaller en verdediger tegenover elkaar. De aanvaller wint als alle schepen zinken, de verdediger als dit niet gebeurt. Shipwreck laat spelers tegen elkaar racen om drenkelingen te redden.

Hoewel de game gratis wordt aangeboden in de App Store, moet je betalen wanneer je het volledige verhaal wil meemaken. Deze worden per hoofdstukken als in-app aankoop aangeboden. Het eerste hoofdstuk is gratis te spelen, maar voor hoofdstuk twee betaal je €1,59. Hoofdstukken die hierop volgen moeten binnenkort in de App Store verschijnen.

Downloaden: Crimson Steam Pirates (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 15:00
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.