Static voor iPhone terug op iPhone: statistieken voor sociale netwerken

Static voor iPhone verzamelt statistieken van sociale netwerken zoals Twitter, Instagram, Analytics, Dribbble, Github en Facebook.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

static-iphoneIn december 2012 schreven we over Static voor iPhone, een app waarmee je statistieken van je sociale accounts kon verzamelen. “Jammer dat het geld kost”, reageerde een lezer. Dat probleem is nu tijdelijk opgelost, want Static is opnieuw uitgebracht. En omdat de app iets vroeger werd uitgebracht als app, is hij tijdelijk gratis. Het is wat onduidelijk waarom Static uit de App Store is verdwenen en nu weer in versie 1.0 terugkomt. Hoe dan ook, de functionaliteit is nog steeds hetzelfde. Je kunt de cijfers bekijken van je accounts op Twitter, Instagram, Analytics, Dribbble, Github en Facebook.

Er is nog wel een probleem met feeds, dat spoedig zal worden opgelost. Static is handig voor mensen die actief zijn op sociale netwerken en de prestaties daarvan willen bijhouden: hoe goed is een Instagram-foto bekeken, hoe groeit het aantal followers? Misschien is het voor individueel gebruik wat overdreven – behalve dan voor mensen die stevig aan personal branding doen – maar voor bedrijven kan het wel heel nuttig zijn. Als ze een fortuin betalen aan social media-managers die de engagement van de klanten moeten opkrikken, willen ze natuurlijk ook resultaten zien.

In Static kun je meerdere accounts kwijt, dus ook bijvoorbeeld meerdere Twitter-accounts. Static is de opvolger van de Ego-app, gemaakt door ontwikkelaar Jayson Lane. Eerder sprak de ontwikkelaar van uitbreiding naar Tumblr, YouTube, Facebook, Vimeo en App.net en riep gebruikers op om voorstellen te doen, maar dat is er nog niet van gekomen. Static ziet er nog steeds erg stijlvol uit en is qua uiterlijk al klaar voor iOS 7.

Downloaden: Static voor iPhone (gratis tot 1 september, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2013, 18:17
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.