Star Wars: Knights of the Old Republic voor iPad verschenen

Het befaamde Star Wars-rollenspel Knights of the Old Republic is nu ook voor de iPad verkrijgbaar. Voor negen euro haal je een topper in huis.

Star Wars KOTORToen Star Wars: Knights of the Old Republic in 2003 voor de pc en Xbox verscheen werd het spel al snel gezien als een klassieker. In de game maak je een eigen Star Wars-held die al snel op weg is om een Jedi te worden en het lot van het universum moet beslechten. Vanaf vandaag kun je dit Star Wars-rollenspel ook op je iPad spelen. De iPad-versie is een regelrechte overzetting van het origineel, met een virtuele stick waarmee je kunt rondlopen en verder exact dezelfde spelfuncties.

Hoe jij je personage in Star Wars: Knights of the Old Republic speelt is helemaal aan jou. Je kiest hoe hij of zij er uitziet, hoe je jezelf verdedigt tijdens gevechten en ook wat voor persoonlijkheid je precies hebt. Tijdens dialogen met andere personages kies je wat je terugzegt en zie je langzaam jouw personage nobeler of kwaadaardiger worden. Dat heeft ook effect op de gevechten in het spel: een verdorven personage heeft toegang tot killere, wredere aanvallen. In het verhaal zitten zelfs aftakkingen gebaseerd op jouw keuzes, waardoor een goede en een kwaadaardige speelsessie totaal anders kunnen zijn.

Star Wars KOTOR iPad uitgekomen

Nagenoeg alle gesprekken die je in Star Wars: Knights of the Old Republic voert zijn ingesproken door stemacteurs. Daardoor voelt de game al meeslepend, maar ook het verhaal dat je tijdens je avonturen volgt geeft je het gevoel naar de oude filmtrilogie te kijken. Overigens hoef je er niet op te rekenen Darth Vader of Obi-Wan in het spel tegen te komen: de game vindt vele jaren vóór de films plaats.

Door de details en de stemmen van het spel, is ‘KOTOR’ wel een van de allergrootste apps op de iPad ooit – zoniet de grootste. Je hebt ongeveer 2,5 GB ruimte nodig op de iPad om het spel geïnstalleerd te hebben, en de game vereist ongeveer het dubbele bij de installatie van het spel!

Downloaden: Star Wars: Knights of the Old Republic (€8,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 18:39
Categorie Games
Onderwerp star wars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.