BlaBlaCar iPhone meerijden app

BlaBlaCar: meerijden via iPhone-app is goedkoper dan de trein

Geen gedoe met carpool afspraken, maar tegen een gering bedrag meerijden bij iemand in de auto. BlaBlaCar is een uitstekende iPhone-app.

BlaBlaCar iPhone meerijden appWat is de voordeligste manier om van de ene naar de andere kant in het land te komen? Treinkosten zijn troebel geworden nu een OV-chipkaart verplicht is en je achteraf pas ziet hoeveel je voor een rit betaalt. Een auto bezitten neemt veel vaste lasten met zich mee en hoewel een auto huren goedkoper is geworden op de iPhone met de app Skyscanner Autoverhuur, kost dat nog altijd enkele tientjes per dag. Het zou wel eens BlaBlaCar kunnen zijn: een app waarin je ziet met welke andere mensen je meerijdt.

BlaBlaCar vermijdt het woord carpoolen. Dat is geen toeval: carpoolen brengt toch een hoop gedoe met zich mee. Het afspreken van onkosten en het afwisselen tussen rijbeurten is niet iets dat je graag met minder goede bekenden doet. BlaBlaCar is soort zoekmachine. Je vult een vertrekplaats en bestemming in en ziet wie er de komende dagen die kant op rijden. Bij elke rit wordt meteen de prijs vermeld, zodat je daar geen gesteggel over hoeft te krijgen.

BlaBlaCar rit vinden iPhone app BlaBlaCar zoeken naar buitenlandse rit

Vertrouwen

Die prijzen zijn op onze testritten erg schappelijk. Van Groningen naar Amsterdam reizen kost niet meer dan 12 euro per zitplaats, en van Groningen naar Enschede kost 7 euro. Die laatste wordt aangeboden door de 25-jarige Bas, die een Fiat Panda rijdt en waarbij je niet in de auto mag roken. Het telefoonnummer dat Bas heeft opgegeven is geverifieerd door BlaBlaCar, hij heeft 567 Facebookvrienden en een bijrijder in het verleden gaf hem vier sterren voor zijn rijstijl en gezelschap. Omdat je ook nog een (niet uit te vergroten) profielfoto van Bas ziet, krijg je een aardig beeld van de persoon achter het stuur. Je ziet zelfs of iemand van een babbel houdt of niet. BlaBlaCar wekt vertrouwen.

Slimmer dan concurrenten

Maar BlaBlaCar biedt meer. Want de rit die wordt aangeboden, gaat niet direct naar Enschede. De eindbestemming van de rit is Almelo. Bij de ritten naar Amsterdam staan bijvoorbeeld ook ritten naar Hilversum. BlaBlaCar is de eerste carpoolapp die locaties slim inschat – en je krijgt zelfs te zien hoeveel minuten omweg dat voor je oplevert. Op die intelligentie konden we de concurrentie Wego social transport en CoCar en eerder nog de inmiddels verdwenen apps ANWB Samenrijden en Ride Here Ride Now niet betrappen.

BlaBlaCar iPhone ritdetails BlaBlaCar rit aanmaken iPhone

Goedkoop alternatief

BlaBlaCar voor de iPhone was al even uit in Nederland, maar daarvoor was het al een gevestigde meerijwebsite waardoor er al aardig wat gebruikers zijn. De app bevat alle functies die je verwacht: zelf een rit aanbieden, contact opnemen met chauffeurs en bewaarde ritten eenvoudig terugvinden. De nieuwste update zorgt ervoor dat er geen ritten meer uit het verleden zichtbaar zijn tussen de zoekresultaten. De app is er alleen maar beter op geworden. Wie een goedkoop alternatief voor de trein of auto zoekt, kan niet om BlaBlaCar heen.

Pluspunten

  • Maakt meerijden makkelijk
  • Slim met routes vinden
  • Wekt vertrouwen door chauffeursrecensies

Minpunten

  • Afspraken niet in agenda-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2014, 9:53
Categorie Reizen
Onderwerpen auto, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.