SpotWorld: democratische reisgids op de iPhone

SpotWorld kan wel eens de belangrijkste bron van reisinformatie worden op de iPhone. Iedereen kan informatie en tips toevoegen aan bestaande locaties en bezienswaardigheden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Spotworld-voor-iPhone-reisgidsDe nieuwe iPhone-applicatie SpotWorld haalt een ingenieus trucje uit. Het haalt korte artikelen van plaatsen en monumenten uit Wikipedia, koppelt die aan je huidige locatie en kan je binnen een paar seconden alle toeristische bezienswaardigheden in de omgeving laten zien. De informatie daarbij bestaat aanvankelijk uit foto’s en de eerste alinea van Wikipedia die kan worden voorgelezen door een computer. Aanvullend kunnen alle gebruikers en vrienden op SpotWorld informatie en tips bijdragen over een omgeving.

Een pagina over een omgeving laat behalve informatie en foto’s ook het adres, de locatie en nabije bezienswaardigheden zien. Met de been there-knop kan je aangeven dat je er geweest bent. Er is ook een check-in knop waarmee je vrienden op Facebook kan laten weten waar je op dat moment bent. Met beide scoor je punten voor een scorebord dat altijd rechts bovenin beeld staat, maar je kan dat competitieve aspect makkelijk negeren. De hoofdrol van de app gaat uit naar de Contribute-knop. Daarmee kan je een foto met onderschrift of een tip invoeren bij een plaats. Als derde is er de mogelijkheid om de plaats een sterrenwaardering te geven, variërend van 1 ster (niks bijzonders), tot 3 sterren (aardig) tot en met 5 sterren (moet je zien).

De scores die gebruikers geven aan plaatsen, bepaalt de volgorde van toeristische plekken die worden aangeraden als je een plaats bezoekt. Als Wikipedia de democratische versie van Encarta is, dan is SpotWorld de democratische versie van de Lonely Panet-reisgids. De enige maar is dat veel óf kundige mensen het moeten gaan gebruiken.

De interface van SpotWorld is overzichtelijk. Vergelijkbaar met de applicatie van Facebook zijn er twee pagina’s met knoppen. De eerste heeft vier grote grijze knoppen: nabijgelegen plekken, bestemmingen, populaire reisbeschrijvingen en mijn reisbeschrijvingen. Op de tweede pagina zijn de sociale netwerk-aspecten van de app zichtbaar. Daar staat onder andere een overzicht met waar je reeds bent ingecheckt, een profielpagina en er is een FAQ die de applicatie uitlegt. Helaas is de applicatie nog niet heel erg betrouwbaar bij het plaatsen van een contributie. Op vier pogingen om een toevoeging te doen aan een artikel, slaagden we één keer. Reeds ingevoerde tekst wordt helaas niet onthouden door de app. Daar is een duidelijk punt van verbetering.

Downloaden: SpotWorld (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 23:57
Categorie Reizen
Onderwerpen Internet, lonely planet, reisgids, sociale media

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.