Photogram: foto’s inlijsten en versturen

Met Photogram voor de iPhone en iPod touch kun je eenvoudig kaarten en simpele collages maken voor kinderfeesten en partijen. Meer hoef je niet van de applicatie te verwachten.

Photogram-voor-iPhone-iPod-touchMet Photogram kun je vier foto’s bij elkaar rapen en die samenvoegen in een van de vele lijsten die de applicatie biedt. De recent uitgekomen app voor de iPhone en iPod touch, wiens naam een tikkeltje doet denken aan een zekere succesvolle applicatie, verkoopt de lijsten als in-app aankopen zodat je altijd andere kaarten kan maken. Omdat de app pas uit is, krijgen de snelle downloaders echter 30 thema’s gratis. Daaronder bevinden zich drukke tekeningen, zomerse achtergronden en frisse kleuren. Na bewerking kunnen de foto’s gedeeld worden.

Dat kan op Twitter, Facebook en naar vooraf ingestelde groepen per e-mail. Er is een apart tabblad waarin je meerdere groepen met geadresseerden kan aanmaken. Die kunnen uit het adressenboek komen of ter plekke ingevoerd worden. Het mailadres waarmee je geregistreerd hebt in de toepassing, krijgt zelf ook een kopie van het resultaat. Photogram is uitermate geschikt voor het maken en versturen van verjaardagskaarten en uitnodigingen voor kinderfeestjes.

De thema’s of lijsten die nu voorhanden zijn, zijn afkomstig van verschillende ontwerpers. Een eerste blik op de applicatie leert dat veel van de omlijstingen een beetje ‘cheesy’ zijn. Ze zijn in sommige gevallen alléén geschikt voor kinderfeestjes, zeg maar. Zelfs de meest eenvoudige, grijze lijst kan in het eindresultaat nog tamelijk sierlijk overkomen. Wel aardig is dat je elke van de vier foto’s in het geheel kan aanklikken en ietwat kan vergroten, al laat de scherpte daarbij wat te wensen over.

Een fotokaart maken in Photogram is een fluitje van een cent. Je selecteert vier foto’s en beweegt en zoomt ze per stuk zodat ze elk goed in hun vierkante kader passen. Vervolgens selecteer je geadresseerden en kan de Photogram de virtuele deur uit. Het is wel een beetje betreurenswaardig dat je vooraf geen preview van het resultaat krijgt te zien. Als je nog niet gewend bent aan het uiterlijk van de achtergrond, is een kaart versturen een gokje nemen.

Met Photogram voor de iPhone en iPod touch kun je eenvoudig kaarten en simpele collages maken voor kinderfeesten en partijen. Meer hoef je niet van de applicatie te verwachten.

Downloaden: Photogram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2011, 19:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerp wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.